Mina egna frallor

Receptet på brödet jag bakade idag (34 st frallor):
  • 2 pkt jäst
  • 100 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • ca. 5 dl havregryn
  • ca. 3 dl krossade linfrön
  • ½ påse pumpakärnor
  • ca. 1 dl flytande honung
  • 1 tsk salt
  • ca. 2 l vetemjöl

Detta blev faktiskt riktigt gott! Smält först margarinet och häll i mjölken och vattnet. Låt det bli fingervarmt. Häll det i en bunke med jästen och rör om så jästen löses upp. Häll därefter i alla andra ingredienser utom mjölet och rör om. Vänd till sist ner mjölet, lite i taget, tills det blir en deg. Låt det jäsa under bakduk i 30 min.
 
Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Nu kan du välja om du vill ha limpor eller frallor (jag kör på frallor). Lägg det önskade brödet på en plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Frallorna gräddas i ungefär 15 minuter medan limporna ska gräddas i ungefär 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback