Valborgfirande med trevligt folk


Det kan hända mycket på två veckor

Efter två veckor satt jag åter igen på hästryggen. Åkte och red ut på lilla Sally tillsammans med Lina och Malle. Roligt när man märker att det har hänt väldigt mycket med henne dem här två veckorna - positivare, arbetsvilligare och inte en enda protest! Kul kul!! :)


Det var ju inte så farligt

Nu har Sessan fått sin svans och sina ben tvättade. Trodde hon skulle tycka det var jätte läskigt när jag skulle tvätta svansen, hon är ju som hon är. Började därför med benen. Gick ganska bra, hon trajade runt lite och stampade några gånger - vatten som rinner på benen är ju så obehagligt!! Tog därefter svansen och då stod hon faktiskt helt stilla! Så resultatet blev fyra rena och fina ben plus en ren svans, och hon slet bara sönder grimskaftet en gång!! Helt otroligt :)




Detta kallas syskonkärlek

Att gå upp halv sex en ledig dag för att hänga med bror när han ska lämna bilen på verkstaden kallar jag snäll syster!


Min gullunge


Dressyrskrivning hela dagen

Skrivit dressyrprotokoll nästan hela dagen. Var i stallet vid elva och kom hem halv sex, så enligt mig blev det en långdag. Inte mig emot ett dugg, är faktiskt riktigt roligt och spännande att sitta och skriva åt en dressyrdomare. Extra roligt är det när dom pratar och diskuterar med en så man lär sig lite hur dem tänker. Skrev två klasser också - LC:2 och LA:1. Kul att se skillnaderna mellan klasserna även om det inte är allt för stor skillnad på hur högt ribban ligger mellan dem två programmen :)


Mot Boxholm

Chaufför hela kvällen igår, kom tillslut hem klockan tre. Träffade Mimmi en sväng också, riktigt kul! Var dock väldigt osocial sista stunden då jag somnade i hennes säng, men med tanke på att jag skulle skjutsa hem fem pers och få åka två vändor fram och tillbaka så var det välbehövligt! :)

Idag ska jag skriva på dressyrtävlingarna så ska snart åka. Skriver halva LC:2 och hela LA:1, riktigt kul enligt mig!! :)


Holder vann!

Chris Holder vann!! Fy fan så kul för han!!


Finalen kvar

Ikväll är det jag som är taxi åt mamma och tre andra. Blev ett mellanstopp utanför väderstad där dom just nu sitter och förfestar, ska väl åka snart tror jag. Tur så hann jag att se speedway gp, bara finalheatet kvar så hoppas jag hinner se det!! :) både Andreas och Chris i final, spännande spännande!!


Händelserik eftermiddag

Ingen mag/ryggträning hanns med i eftermiddag. I stället blev det en spontan tripp till sharpman för att kolla på hjälm. Ingen föll mig i smaken, vare sig utseende, bekvämlighet eller pris. Fick i stället med mig ett par ridbyxor, skor, hinkhållare och muggsalva hem. Sved lite i min lilla plånbok men var behövliga saker.

Vid halv fyra släppte vi även ihop Eminette och Uffe med dem andra hästarna. Eller rättare sagt, vi försökte.. Släppte in Belle först och det tog kanske 2 minuter så hade både Uffe och Eminette gått genom staketet. Bättre lycka nästa gång..


Promenad runt Boarp

Dagens motion blev en promenad tillsammans med Elin runt Boarp. Den rundan är omkring 8 km så lite längre gick jag idag än vanligt. Men den är så himla mysig den rundan, älskar att gå i skogen!
Ska försöka göra ett mage/rygg pass i eftermiddag med om jag hinner :)

Host host host

Vaknade av hostan idag som än så länge bara blir värre. Tror detta år redan har slagit ett rekord i hur ofta jag har varit sjuk. Hoppas verkligen det går över snart!! Ska i vilket fall trotsa min sjuka kropp och gå ut och gå med Elin halv tio. Kanske inte det smartaste draget men skönt att komma ut, speciellt när det är så fint väder :)


Min fredagskväll

Äntligen hemma efter en trevlig kväll i Boxholm. Åkte först till Elli men drog sedan med henne ut tillsammans med Katja.
Nu ska jag sova! Till skillnad från igår kommer jag förmodligen att somna så fort jag lägger huvudet på kudden..


Bilder på Uffe














De tråkiga sakerna gjorda

Nu är Sessans skor avtagna, det börjar alltså närma sig. Eftersom jag var ledig idag och inte hade någon tid att passa så tvättade jag skydden och smörjde stövlarna, skorna och shapsen. Blev väldigt stor skillnad på mina lerinpackade saker, behövdes märkte jag. Hade även sällskap av Sonja som låg och sov bredvid mig hela tiden!









Min egna kalla sås

Gjorde precis en väldigt god kall sås så där lite på känn. Hade nämligen en pastasallad i kylen och en öppnad creme fraiche. Kände att det skulle vara gott med sås till så passade på att göra någon slags sås av skvätten som var kvar. Blev faktiskt riktigt gott!

Recept (allt är på ett ungefär eftersom jag inte mätte!)
1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk Sambal olek
2 "små prickar" tomatpuré
Lite peppar och kebabkrydda

Riktigt mumma! :)


Promenad med utfallssteg

Prommis på 6 km blev morgonens träning. Ett tips från Linda var att man kunde lägga till utfallssteg under promenaden vilket jag testade idag. Gick i 3-4 minuter (en låt) och gjorde sedan 14 utfallssteg, och så höll jag på hela vägen runt!


Ny kategori

Gjort en ny kategori - Träning. Kommer skriva om vad jag tränar och hur jag tränar varje dag. Är även en liten sporre på mig så jag verkligen försöker göra något varje dag! :)

Nattplugg

När man tänker att man ska gå och lägga sig skapligt för att inte sova bort hela dagen imorgon, så kan man så klart inte somna. Gick och la mig runt tio och när klockan var tjugo i tolv, alltså för en timme sedan, gick jag ner och hämtade min dator. Jag tog fram engelskan och började skriva på den, och jag skrev faktiskt klart allting! Imorgon ska jag bara läsa igenom den och lämna in den :)


Saknaden gör ont

Att ha så mycket i skolan som jag skrev om och samtidigt inte kunna göra det man brinner för är väldigt deprimerande och nedstämande. Jag saknar ridningen så mycket!!! Går inte att beskriva med ord, men föreställ er att ni inte kan göra er hobby som ni brinner för, då vet ni hur jag känner.. Det är ett år sedan jag tränade och tävlade "på riktigt". Önskar att det gick att spola fram tiden..


Skolan tar död på mig

Okej.. Att beta av en lång lista med massa skolsaker som man lligger efter med eller som man snart ska vara klar med är väldigt jobbigt har jag kommit på. Engelskan och idrotten skulle ha varit inne för länge sedan. Idrotten är jag nästan klar med, men engelskan har jag fortfarande en hel del kvar på. Sen har vi då svenska, kemi, matte och samhällskunskap. Bara att skriva upp allting jag har att göra är jobbigt! Matteprov har vi om en vecka, samhällskunskapsprov (hemprov) ska vara inlämnat den 8 maj, kemin och svenska måste bli klara vecka 20. Svenskan är även både muntlig och skriftlig!! Varför går man i skola för? Eller så kan man fråga sig varför lärarna måste pricka in allting samtidigt...


Passet fixat!

Har precis fixat mig ett pass tills jag och Lydia ska till Ungern. Hade turen att Linda skulle ta kort till sitt körkort så då passade jag på att åka med henne in.
Att fixa passet gick lätt och smidigt. Sa mitt namn, telefonnummer och längd, skrev signatur, scannade fingeravtryck och tog ett kort. Kortet blev inte allt för bra.. Linda stod nämligen bredvid, och när man tar ett passkort får man inte le utan ska vara "naturlig". Linda tyckte tydligen att jag såg jätte tjurig ut så hon får ett skrattanfall vilket självklart leder till att även jag börjar skratta. Så det kortet raderades och ett nytt togs! ;)


Tredje dagen med körkort

Känns så underbart skönt! Tror inte riktigt jag har fattat än att jag verkligen kan ta bilen och bara åka iväg. Men körkort är nog bland det bästa jag har gjort!! Hastighetsmätaren på bilen blev även lagad igår av lilla pappa. Skönt att veta hur fort man kör, ganska svårt att gissa sig till hastigheten och har ingen lust med att bli av med körkortet direkt ;)


Time to go

Man känner sig lite smått handikappad när man håller på att bli sjuk. Vaknade av att jag hade jätte ont i halsen och förkyld. Bara det är något "litet" så det inte bryter ut och blir feber, hosta osv för det har jag inte råd med just nu. Tror inte jag kan vara borta så mycket mer från skolan, skriker nämligen frånvaro om mig hehe..

Snart ska jag ta min/min framtida bil till stationen. Känns helt underbart att kunna åka själv!!! Slippa planera för varje dag vem jag ska åka in med och vem ska ska hem med. Lyckan är obeskrivlig :)


Det hemliga körkortet!

Äntligen!

Förklaringen till mitt lustiga, sura, deppiga och oengagerade beteende är väldigt lättförklarat. Det kan förklaras med ett ord - körkort! Jag har varit så himla nervös samtidigt som jag har haft så stora krav på mig själv att jag verkligen måste klara det. Den där pressen har gjort att jag har blivit nedstämd och tyckt att allting är pest och pina. Jag ligger just nu väldigt mycket efter i skolan så har en himla massa att ta igen. Men som jag har skrivit tidigare så blir det för mycket för mig att ha flera saker på en och samma gång, och i detta fall priorterade jag körkortet. Jag vet att hade jag kuggat hade jag känt mig värdelös, sådan jag är..

Nu har jag i alla fall körkort och det känns så himla skönt - sådan befrielse! Jag behöver inte tänka på att gå till körskolan något mer och plugga eller köra. Jag är inte heller beroende av mina föräldras tid till skjutsande då jag kan ta mig dit jag vill när jag vill. Så skönt!!!

I alla fall; Igår skrev jag upp klockan 13:00 (alltså ljög jag om tandläkarbesöket) och dem som visste om att jag skulle ta mitt körkort dem här två dagarna var mamma, Elle, Carro och Diana, alla andra trodde jag skulle skriva- och köra upp den 7-8 maj. Anledningen till att jag hade sagt fel datum var att jag visste att jag skulle känna mig lugnare om så några som möjligt visste.
Uppskrivningen var bland det värsta jag gjort tror jag! Fick nästan inga frågor jag kunde klockrent utan var osäker på i princip alla. Vad bör man göra och vad ska man göra? Det är frågan... Lyckades i alla fall skrapa ihop 54 poäng och man var tjungen att ha minst 52 - phuu!!
Idag var det uppkörningen som gällde klockan 9:00. Lögnen jag drog till med idag var att moppen gick sönder, måste säga att jag är väldigt skicklig på att ljuga. Var på körskolan 7:15 för att vi skulle köra runt lite och "kolla av" Mjölby. Var en som skulle köra upp före mig, så mellan 8:00-9:00 fick jag snällt sitta och vänta tillsammans med min nervositet. Uppkörningsläraren jag fick var en tjej vilket, enligt mig, inte kändes jätte bra. Trodde att hon skulle vara jätte hård, och med tanke på att hon kuggade den första uppköraren gjorde inte det hela bättre. Men hon var riktigt trevlig!! Fick även en väldigt lätt uppkörningssträcka. Körde omkring på landsväg väldigt mycket, och eftersom det är vad mina hemtrakter består av kände jag mig ganska hemma. När vi väl kom tillbaka och hon sa att jag hade klarat testet kände jag mig helt lättad/fri!
Det första jag gjorde var att ringa mamma för att sedan ta bilen till pappas jobb och berätta för han! Sen bestod resten utav dagen till att åka bil hehe..

Nu måste jag verkligen ta tag i skolan och komma igång med livet igen! Låter kanske väldigt fånigt men det är så jag känner just nu! :) Wiiihuuu



Tur eller otur?

Det är frågan...


Det närmar sig

Svullnaden börjar vandra neråt och såren sitter där dom sitter. Om någon kan hitta en känsligare och klantigare häst får ni gärna säga till ;)
Gick en sväng med henne för att hon skulle få röra på sig. Hon är ju varken halt eller verkar ha ont så tror nog hon mår bra av en kort promenad. Idag är det även exakt en månad kvar tills den lilla bebisen är beräknad att komma! Väntar...


I väntan på mor!

Tandläkaren gick jätte bra! Skönt att det är överstökat..! :)

Nu sitter jag på körskolan och väntar på mamma. Blir förmodligen att köra runt lite i Mjölby en sväng, kanske till och med blir en Donk till kvällsmat - vi får se helt enkelt! :)


Så här borde alla dagar vara

Underbart med ledig dag! Även att det är jag som har tagit ledigt hehe..
Eminette och Uffe är utsläppta, stallet fixat och nu är även jag "fixad". Skönt att ha stallet och det gjort på morgonen för då slipper man ha det i huvudet hela dagen. Nu ska jag fixa det sista här hemma sen tar jag moppen mot Boxholm :)


Blandade bilder från gårdagen














Heltäckande häst?

Stallet klart! Sessna ben var fortfarande svullet men inte varmt. Att ett litet sår ska ha så stor effekt på min lilla tösa. Får snart bli att täcka hela hästen med skydd!

Nu ska mamma bara äta klart så ska vi iväg på äventyr hela dagen!


God morgon!

Ligger just nu i sängen och kämpar med att inte somna om. Ska gå och släppa ut hästarna och samtidigt kolla till Sessan. Ni blir inte förvånade när jag säger att hon hade en svullen bakhas igår eller? Min älskade olycksfågel... <3


Natti!

Efter en lång dag i Mantorp, utan speciellt mycket sömn i bagaget, säger jag god natt!! Bilder och text får ni imorgon! :)


Kom igen då Mantorp!

Gud vad Mantorp är sega med att lägga ut resultat!! Klassen startade halv åtta och det är bara ett ekipage man kan se resultatet på än så länge.. När min älskade vän inte heller svarar på sms, vilket hon brukar vara vääldigt seg på, så skulle jag uppskatta att det kom ut snart! ;)

Lyckad kväll!

Mycket trevlig första utgång tillsammans med Mimmi och Linnea! Ska absolut göras om. Sen tycker snåla jag att det är himla dyrt! Gjorde av med 370 kr, helt sjukt egentligen.. Men var som sagt - första utgången så det var det värt! :)


Snyggingarna på språng!


Snart utgång!

Hann tyvärr inte lägga upp några bilder, men gick jätte bra att släppa ihop dom. Sessan brydde sig inte så mycket så när dom vant sig lite kommer det säkert funka galant :)

Nu sitter jag hemma hos Mimmi och smådricker lite. Första utgången blir ikväll tillsammans med henne och Linnea, skoj skoj!! :)


Torrt och tråkigt

Svårt att blogga nu tycker jag. Jag gör inte så mycket roligt om dagarna för har ingen motivation till att göra något. Det roliga saknas vilket gör att det mesta känns jobbigt..

Nu ska jag i alla fall till Sessan. Ska testa att släppa ihop henne med Eminette och Uffe för att se hur dom reagerar. Ska ha med kameran så om jag hinner får ni lite bilder sen!


Nu kör vi igen

Klockan ringde vid fem och då hade jag två val, ska jag gå upp eller sova vidare en halvtimme till? Efter en kvart valde jag att gå upp. Mot min vilja drog jag på mig träningskläderna och gav mig ut. Körde lite intervallträning i backen hemma. Sprang fort upp och lugnt ner tio gånger, tog 23 minuter. Var en minut snabbare än sist så det går i alla fall åt rätt håll, och att träna på morgonen var faktiskt riktigt skönt!


Kom igen Bellsis!

Kan inte allt bara bli bättre i stället för sämre?


Den osynliga väggen

Alltid svårt att beskriva en händelse som man har varit med om i ord, men jag ska försöka! Brukar inte bli samma effekt som när man säger det med rätt tonläge och använder sig av chester men roligt var det så ska görs mitt bästa :)

På bussen i morse ville jag inte längre ha mitt tuggummi, och jag och Lydia satt så vi hade bakdörren på bussen precis bakom oss. Jag tänkte att jag kunde passa på att kasta ut tuggummit när en person gick av bussen. Jag vände mig alltså om med tuggummit i handen och skulle pricka in rätt ögonblick. Alla som satt längre bak i bussen såg mig ju då ganska tydligt, men det brydde jag mig inte så mycket om. När dörren höll på att stängas så kastade jag, ville pricka springan som blir mellan dörren och sidan av bussen. Det var bara det att när jag kastar tuggummit så kommer det tillbaka!? Fattade inget först men sen ser jag att det är en stor plasvägg bakom oss! Piiinsamt...


Min egna sångfågel!

När jag åkte mot skolan i morse ville jag inte alls. Men sen ringde det en underbar person vid tjugo över sju, och med mycket trött röst får jag höra en väldigt liten bit av "jag må hon leva" och där var min dag räddad. Tack för det gumman! <3


18 år!

Det blir man idag! Märks inte direkt någon skillnad.. När man var liten och fyllde år kunde man knappt sova, man älskade att bli äldre och framförallt att få presenter. Det jag fick idag var ingenting. I stället får jag körkortet betalat och en bil att åka i, super glad över det! :) Gäller bara att jag får det där himla körkortet också..

Ikväll kommer farmor, farfar, bror, Emma och Janne för att fira lilla mig. Blir god mat och efterrätt!! :)


Hon som lyser upp min dag

Det märks att det börjar närma sig. Hon har blivit mycket tröttare under den senaste tiden och hänger inte med Belle eller Wembley när dem tar något varv i hagen. Ska bli så spännande! Bara någon månad kvar, hoppas hoppas hon får i tid!! :)


Körkortspluggande

Några faser avklarade. Vägmärkena kunde jag nästan hela, hade 68/70 så den behöver jag inte köra mer. Ska in imorgon igen efter skolan och försöka köra igenom repetionen ett par gånger till så det verkligen sitter :)

 


Jag försöker!

Slutar nu i stället för 15:20 vilket känns jätte bra! Dagen har väl funkat. Kommer till lektionerna men gör inte allt för mycket. Ligger efter med idrotten och engelskan, vi fick även två nya uppgifter att göra på svenskan och kemin så känner att jag verkligen behöver få tillbaka gnistan lite..


Vi kör på..

Vi kör på ett tredje försök den här veckan..


Skriver av mig

Mitt liv känns upp och ner just nu som ni kanske har märkt.
När jag är i skolan blir jag tjurig, orkar ingenting, bryr mig inte och vill inte. Jag känner att jag är klar med skolan - jag vill ut och jobba och inte sitta och lyda någon för att få ett betyg. Känns som jag missar en hel del under de här åren jag går på Vreta. Har 1 år kvar, men man hinner väldigt mycket under ett år. Sen vet jag så väl att det är mycket lättare att få ett jobb om man har någon sort utbildning med hyffsade betyg, samtidigt så vet jag dem som har jätte bra jobb och som inte har satt sin fot på ett gymnasie. Men det är väl så i livet, vissa har turen med sig och andra får kämpa.

Med det menar jag inte att jag har det extra jobbigt för det har jag verkligen inte! Jag har det som de flesta gymnasieelever, kanske till och med bättre i vissas ögon. Jag bor hemma med mina föräldrar som hjälper mig en hel del, men vissa klarar kraven och pressen på olika sätt. När det blir för mycket för mig så står allting stilla. Jag klarar inte av för mycket uppgifter och inlämningar i skolan på en och samma gång. Jag får helt enkelt panik...


Har tappat lusten helt..

Mitt schema blev verkligen inte som jag hade planerat det. Men att gå en hel dag i skolan och känna att läraren är emot en vad man än gör och kommer med spydiga kommentarer, det orkar jag faktiskt inte med. Varför ens komma med nedlåtande och dryga meningar? Tjänar det ens någonting till? Skulle faktiskt inte tro det.. Slutade i stället med att jag åkte hem vid tolv i stället för fyra, och det sorgliga är att jag inte orkar bry mig..

Vill verkligen att skoltiden ska vara över så man kan börja jobba...


Vad skulle jag göra utan dig? Jag älskar dig!

Vill inte, orkar inte...

Det blir verkligen aldrig som man tänkt sig...


Det är inte alltid så lätt

Väldigt nedstämd dag igår, ska försöka få den här att bli bättre!

Dagens schema ser ut på ett ungefär så här;
  1. Skolan 6.00 - 16:00
  2. Körskolan 16:50 - 17:30
  3. Stallet ca 18:00
  4. Träna efter det
Denna gång tror jag faktiskt jag kommer hålla mitt schema. Tre saker är ju obligatoriskt, det fjärde kommer jag troligtvis att göra i vilket fall :)


Jag vill inte...

Jag vill inte bry mig men ändå så gör jag det...


Meningslösa dag

Idag har och är det en sån dag som jag inte orkar med någonting. Vi gör INGENTING vettigt i skolan.. Känns som bortkastad tid på måndagar och det går i slow motion..

Nu är jag på väg hem. Hade tänkt stanna i Mjölby ett par timmar men jag orkar verkligen inte det. I stället ska jag hem och försöka pigga upp mig själv..


Nedstämd dag

Mycket just nu.. För mycket...


Känns som om det ska sprängas

Sprängande huvudvärk!! Känns som om jag ska avlida..
Huvudet har faktiskt varit bättre nu de senaste dagarna som jag har tagit tabletterna mot armen, men jag tog varken någon tablett igår på kvällen eller nu på morgonen. Vet inte om det är därför...? Men får bita ihop..


Dags att börja kanske..

Efter en promenad på 7 km och lite mat i magen så ska jag försöka ta tag i engelskan. Bokrecenssioner på engelska är inte direkt min starkaste sida, snarare tvärt om. Men ett litet G borde jag lyckas skriva ihop tills på onsdag..


Traskar på

Promenaden hem från crossbanan har precis börjat!


På crossbanan!!


Sonjas lekkamrat för denna kväll












Crossicross!

Äntligen ska pappa börja köra! Så imorgon är det jag som följer med han till crossbanan! :)


Mycket nytt för mig!

När vi åkte hem från pay and crossen passade jag på att fråga ut Mona lite om fölisar. Vill veta så mycket som möjligt så jag kan känna mig lite lugn innan jag åker till Ungern. Fick väldigt mycket bra tips och idéer! :)
En grej som jag var tvungen att prova direkt när vi kom till stallet ikväll var att leda både Eminette och uffpuff samtidigt. Kände mig lite nybörjaraktig men det gick väl skapligt bra :)














Bilder från dagens Pay and Cross

En bild på varje ekipage som jag tog kort på idag. Har fler bilder på samtliga, så vill ni ha några är det bara att säga till :)

































Pay and cross med Elle!

Gick super för Elle idag!! Första gången Marseille är på Mantorps terrängbana och dem går nolla runt, duktiga! Det som är synd är att hon inte har någon skjuts till nästa helgs fälttävlan vilket gör att hon måste stryka sig, attans blä!

Här kommer i alla fall lite bilder från deras fina runda!

























Mantorps terrängbana

Skulle det inte blåsa skulle det vara riktigt skönt väder idag! Alltid något fel ;)

Sitter just nu på Mantorps terrängbana och kollar på pay and crossen, gud så sugen man blir. Men får nöja mig med att kolla vilket så klart också är riktigt kul. Har ju faktiskt min älskade kamera som sällskap!!


I väntan på Elle








"Ingen service"

Snart slänger jag min fina Iphone rätt in i väggen och då lär den inte vara så fin längre! Har ingen teckning där jag brukar ha full teckning, och så har den varit nu sen igår. Det hjälper inte heller att starta om den, telefonjävel...


Inte lätt med nya saker

Underbart att bli väckt av klockan idag! Var bara att kliva upp, äta frukost och gå till stallet. Sessans "vad-det-nu-är" på karleden har kommit tillbaka så var tvungen att linda på ett galoppbandage så det håller sig torrt. När jag ändå var i stallet passade jag på att göra en stormockning, dvs mockade hela stallet och mockade även ut Sessans box så nu är den ren och fin :)

Släppte även ut Eminette och fölis en sväng så dem fick röra lite på sig. Stackars liten sprang rakt in i eltråden ett par gånger, men han lär sig nog att hålla sig på avstånd en vacker dag! ;)


Med vilja går det!

Då var även kvällens lilla träningspass avklarat. Det blev hopprep som uppvärmning och sedan knäböj, höftlyft och utfallssteg med vikter. Inget jobbigt direkt men det tar på benen! :)
Mitt mål till slutet av maj är ju att gå ner 7 kg så dags att sätta fart. Bättre att röra lite på sig än inget alls, och lättare blir det när jag skriver det här för då får jag lite press på mig :)


Två dagar gammal

Här kommer lite bilder från dagens utevistelse. Kan sammanfatta det med att Eminette tyckte det var såå skönt att komma ut i en hage, och Uffe-puffe har inte riktigt koll på benen men överallt var han! :)
























Hemmagjord kebbab!

Mumma!!!


40 dagar kvar...

Börjar få lite småångest över att jag ska till Ungern hela juni.. Föla i tid gumman!!


Mycket intressant..!

Några som tycker det är väldigt intressant och spännande med ett föl som är ute och springer!
















Svar på kommentar; Nanna kudden

Är det du som äger fölisen och hans mamma oxå??
Vem är fölisen efter?
Heter den Uffe?

Mvh Emma

Svar;
Nej det är inte jag som äger fölet eller mamman utan det är en i stallet som gör. Dock så pluggar hon uppe i Uppsala vilket gör att jag och även dem andra i stallet kommer ta hand om han ganska mycket.

Jag tror han är efter hingsten Canterbury.

Namnet på han är inte riktigt bestämt än vad jag vet. Att vi kallar han "Uffe" är för att han föddes den 11 April och då hade Ulf namnsdag :)


/Ida

Missuppfattning

Vad kul det är när man åker till körskolan för körlektion och sedan inser att körläraren och jag har missuppfattat varandra totalt! Hon skulle visst iväg och flytta, jag trodde att hon skulle ringa igår om det inte blev något.. Men men, blev i alla fall två faser genomkörda :)


Prommis med Sessis!

Även Sessan fick komma ut igår. Tror det har blivit lite mycket för henne de senaste dagarna för hon är lite småspänd hela tiden. Hon ställde sig i onsdags och även igår fick hon ett litet ryck men säger man till henne bestämt och sedan blir man glad och låssas som ingenting så går det jätte bra :)




Dressyr på Sally

Igår red jag för första gången ett dressyrpass på lilla Sally. Började inte allt för bra då hon sparkade mig mitt på knät i stallgången, bitchiga häst. Tur hon skötte sig när jag red. Blev lite stark emellanåt annars var hon fin :)






God morgon!

Då var även den här dagens promenad avklarad. Egentligen så skulle Carro och jag ha gått ihop men hon var så trött så jag lät henne sova vidare :)

Snart kommer det några inlägg om gårdagen, om jag får låna(?) min dator av Carro vill säga :)

Hörs och kanske syns under dagen! Chao!


Nanna kudden

Dålig uppdatering idag men ska försöka blogga dubbelt upp imorgon!! :) god natt!


Uffe på äventyr!

Var ute en sväng med fölisen och Eminette i förmiddags så att dem fick röra lite på sig. Uppskattades av båda och den lille krabaten sprang fram och tillbaka vilket gjorde morsan lite nervös ibland! ;)













Känslan av sommar


Was ist das?!

Så himla vidrig!! Den har ju för fan klor?!


Min dag den 12 april

Promenaden för den här morgonen avklarad! Nu har jag en hel dag framför mig.. Carro kommer runt tio och då blir det full rulle :) Vi ska släppa ut fölis en sväng, gå med Sessan, rida Sally och ev. Malle och åka till Boxholm en snabbis :)


Detta är det tråkiga med dem små liven!

Då är det bara att avanmäla sig till tävlingen den 29 april. Bellsan har fortfarande ont i ryggen så Sussie ska förmodligen in med henne. Vår tur i stallet är lite upp och ner med andra ord..


Vem vågar trotsa vädret?

Jo jag! Men blött är det..


Lite mammig kanske?

Sessan avklarad denna dag. Tog med mig henne ut på en promenad, fick även med mig Elin som sällskap :) Mycket roligare att gå när man har någon att prata med!
Precis innan vi gick iväg fick Sess syn på Eminettes fölis och då kan man säga att hon blev nyfiken. Sträckte fram huvudet och blev lite "mammig", och när vi kom iväg och hade gått en bit får hon syn på grannens två hästar och då stället hon sig upp. Chockad matte!! Blev nog lite mycket för henne på en och samma gång, och jag lärde mig att det är himla onödigt att varken ha stålhätta eller tänka på vilken arm man har ont i.. Men efter det så gick det super :) min fina Sessis <3


Den är äntligen klar!

Ergonomiuppgiften är äntligen klar! Så klart två veckor försent, men måste tillägga att detta är första gången jag lämnar in något för sent så det är väl ändå helt godkänt? ;)


Det var upp-och-nervänt

men som tur var så vände jag tillbaka det!

Efter en natt med tre-fyra timmars sömn så känner jag mig ändå väldigt pigg och effektiv! Fick nämligen lite halvpanik på kaoset som var i vårat hus för några minuter sedan. Med det menar jag att jag började röja undan allting så nu är hela nedervåningen städad. Märks dock att min kära moster är här med sina två små barn, Valter och Tea (även mina kära kusiner), för ligger saker precis överallt!! Mamma som brukar klaga på mig när jag lägger något där det inte ska vara? ;)


Valter

Eminettes fölning i bild och film!

Nu är filmen ihopklippt och bilderna inlagda. Fölningen gick bra, märktes att det tog mycket på Eminette för hon var väldigt trött efteråt, men som sagt så gick det bra. Hon låg kvar ganska länge innan hon reste på sig, sen förstod inte fölet riktigt hur och vart han skulle dia. Men efter ett par matningar med flaska och lite vägledning stod han tillslut och smuttade :)















ljudet är väl inte det roligaste att lyssna på men tyckte inte någon musik skulle passa in..


Då var den lille ute!

Film och bilder kommer imorgon!


Vaxproppar!

Eminette har varit inne hela dagen idag. Tror hon hade vaxproppar i morse och nu ikväll droppade det från henne! Så i natt ska vi vaka. Jag, Ellen, Elin och Elsa ska sova i stallet och köra shift :)




Drygar du med mig?!

Sally skötte sig jätte bra idag! Hon tjurade och sparkade lite sista traven, slutade med att vi for ut på en plöjd åker.. Lilla bitchiga unghäst :) och tror jag gjorde Lina lite nervös med hehe :)


På körskolan!

Går mindre bra för lilla Mårten.. Tur han har mig som stöd, annars hade han antagligen deppat ihop :

 


Min vän är så söt på jobbet!


Bra jobbat

Vårdcentralen var inte till någon vidare hjälp.. "Ät smärtstillande och gå till en sjukgymnast", tack..

 


Min första lediga dag!

Morgonmotionen avklarad! Promenad tillsammans med Elin och Sonja :)

Nu kommer resten av dagen att bestå av;
- vårdcentralen
- banken
- körskolan
- Sessan
- rida Sally

Så klart ska jag försöka uppdatera mellan varven! :)

 


Jobbet avklarat denna månad

Dålig bloggning idag, beror helt på att jag har jobbat. Vi var tre "lärare" så att säga plus jag, så var mer att göra. Jag hade även bås som jag inte har speciellt ofta vilket gjorde att det tog längre tid :)
Nu har jag i alla fall påsklov! :)


Inatt då Eminette!

Gör din matte glad och gör även dig själv en tjänst och tryck ut den lilla krabaten inatt :)


Två steg fram och ett tillbaka

Hann med tåget som tur var!

Så när jag kom hem åkte mamma, jag och Tea till Lina och Sally var en liten bitch idag så att säga. Ville inte det jag ville och tjurade ihop mer än ett par gånger, unghäst var det va? Tillslut tröttnade jag lite så smackade på henne istället för att försöka jobba henne, och då for hon iväg i en liten bockningsserie, så efter det blev hon något lättare. Kan sammanfatta det med att vi tog ett litet kliv tillbaka idag, men vem vet.. Hon kanske är en klippa imorgon! :)







Blev även ett snabbt besök hos Sessan!

Kom igen Bussen!

Nu du lille busschauffören få du trampa extra mycket på pedalen om jag ska hinna med tåget..!! Typiskt tjejer att köra så sakta....


På väg hem!

Då var 2 av 3 arbetsdagar avklarade, skönt!
När jag kommer hem blir det förhoppningsvis en promenad med Sessan och Elin, och sedan bär det iväg till Lina och tömköra Sally. Det går i ett just nu! :)


Om 5 timmar är jag hemma!

Dags att gå ut och jobba igen! Den här eftermiddagen kvar och hela dagen imorgon sen får även jag påsklov :)

image description

En låt jag tjatar ut


Älskar liven!


Swedbank

Får lite halvpanik att jag inte kan logga in på mitt Swedbank-konto. Mamma försökte nämligen för två-tre dagar sedan, antagligen skrev hon in fel lösenord tre gånger så hoppas det beror på det...

Det gick inte att logga in. Det kan bero på att du har angett ett felaktigt personnummer eller felaktig personlig kod. Kontrollera uppgifterna och försök igen. Observera att efter tre misslyckade försök spärras den personliga koden. Du kan skapa en ny om du loggar in med någon av bankens ID-metoder, eller kontaktar ditt bankkontor eller telefonbanken.

Min fina tös!

Fick några mer bilder av Ellen från gårdagen..




Ajaj!

Roligt att vakna och upptäcka att jag knappt kan röra handen. Kan det bli bra någon gång eller?


Mina kollegor

Visst är dom söta?!


Hästarna kommunicerar på deras sätt

Kvällen ägnades åt ett dressyrpass och en liten lätt tömkörning.
Tog med mig Bellsan till ridhuset för att känna på henne lite, ska jag tävla måste jag träna kände jag. Ellen hängde med och tog lite kort med henne nya kamera så något smakprov ska ni få, har dock inte många bilder så blir den jag tycker bäst om ;) Dressyrpasset kändes i alla fall sisådär...




Sessan tog jag med ut på stallplanen och tömkörde väldigt lätt. Skulle få Ellen att testa på det så hon också upptäcker hur kul det är! Och mycket riktigt så tyckte även hon att det var kul, även om det är lite ovant i början. Men det gick super tyckte jag! :) Och Sessan var jätte duktig, men tror hennes motion i framtiden får bli promenader. Hon sa ifrån lite mer nu än vad hon brukar göra så bäst att lyssna på tjockisen :)

Tömkörning - min nya hobby!

Tre timmars jobb återstår nu. Lyckades med att skriva lite på Idrottsuppgiften under lunchrasten, men den mesta tiden gick åt till att kolla youtubeklipp och läsa om tömkörning. KG är väldigt inspirerande! :)


Dubbelförseningar

Lagom bra start på denna dag.. Bussen från Linköping gick inte så satt på stationen i Linköping i en tmme, kan lova att jag frös! 40 minuter efter att bussen skulle ha gått kom de två taxibilar som skulle ersätta bussen. Kom alltså en halvtimme försent till Vreta, men upptäckte ganska tidigt att det inte gjorde något. Det var nästan inga kalvar kvar uppe i ladugården, bara en spannko och inga nykalvade kossor så var väldigt lugnt :)


Det är vår och inte vinter...

Med en medelhastighet på 47 km/h så kom vi fram till stationen! Nu står jag och väntar på tåget, och det känns precis som i vintras - kallt och jävligt!


Nu ska pengarna in!

Dags för sängen. Första jobbpasset imorgon sen i januari, har saknat de små liven! Får se hur länge armen pallar, men jag är den som biten ihop så det ska nog gå :)


Snöbilder

hade varit mysigt om det hade varit december..






Fel ute?!

Eller visst är det april..?


Övermätt!

Mycket riktigt så rullade jag hem...


Mot mina älskade farföräldrar

Nu bär det iväg mot farmor och farfar för "lite" påskmat. Känner på mig att det kommer vara väldigt god mat och även gott fika om jag känner lilla farmor rätt. Så med andra ord så kommer jag att rulla hem ikväll!




Superduktig Sally!

Jätte duktig Sally idag!! Tömkörde över tre bommar genom ett hörn och i mitten av ridbanan hade vi en bom som var lite upphöjd. Hon gick som en klocka, inga dumheter. Tränade även på att minska traven och länga för att få henne att komma igång med bakbenen lite mer och inte bara gå med krökt nacke, även det fungerade skit bra :)

Blev inga bilder idag på grund av vädret..

Mocksällskapet


Respekt och förståelse

Att folk ska hänga ut någon/något/några på facebook är ju bara så fel. Facebook är facebook, det man vill ha sagt löser sig inte genom att skriva det där - kom direkt och säg vad man tycker och tänker i stället, annars bildar sig folk runt omkring en egen uppfattning...

 

 


Tiden går fort...

...för idag är det nämligen 6 månader sedan vi tog bort Cattis! Älskade, saknade polla! <3













Min ängel till häst! Hoppar fast hon har ont vilket hon säger i andra rundan då vi vägrar ut oss.. Men känslan på den här rundan var jätte bra och jag var så nöjd när jag kom ut, även att vi petade två hinder var jag superglad! Det är det som gör det svårt att veta att sin häst har ont, hon hoppar ju.. <3
Du hade ett hjärta av guld älskling! <3


Intressant artikel!

Hittade precis en intressant artikel på hippson.se;

http://www.hippson.se/artikelarkivet/avel/hur-ska-fol-hanteras.htm

Hur mycket ska fölet hanteras?

Det finns olika åsikter om hur mycket ett föl ska hanteras och hur tidigt man ska börja. Rutinerna skiljer sig åt mellan olika uppfödare och självklart finns det inte bara ett sätt som fungerar.

Text: Husdjursagronom Sara Slottner

Ett av målen med fölhanteringen är att träningen av den unga hästen ska kunna ske med så liten risk för personskador, och med så stor effektivitet, som möjligt. En möjlig nackdel med riktigt tidig hantering som diskuterats är om det påverkar bandet mellan sto och föl negativt, vilket i så fall skulle kunna hindra fölets utveckling. 
Det har spekulerats i om hantering av nyfödda föl kan ha positiva effekter på hästens hanterbarhet senare i livet, eftersom det har visat sig stämma på till exempel hundar och på laboratoriedjur. Hundar har en kritisk period då valpen är extra mottaglig för socialisering - och flera försök har gjorts för att se om detta stämmer även på föl. Man har även försökt ta reda på vid vilken ålder fölet i så fall bör hanteras och hur hanteringen ska gå till.

Varierande resultat
I ett försök hanterades en grupp föl de första två veckorna av livet, medan en annan grupp fick vara i fred. För de flesta parametrarna såsom att lyfta hovar, sätta på grimma och ett reaktivitetstest med en plastpåse kunde man inte se några skillnader mellan grupperna efter sex månaders ålder. I vissa fall var effekten av den tidiga hanteringen borta redan efter tre månader. 
I en annan studie hanterades fölen antingen fram till sex veckors ålder eller mellan sex och tolv veckors ålder. Efter tolv veckor testades fölens hanterbarhet i försök och det var stor skillnad mellan de båda grupperna. De föl som hanterats tidigt var klart lättare att leda än dem som hanterats senare, trots att fölen i den senare gruppen fått sin träning betydligt tätare inpå testet.

Hantering av stoet viktigt
Den studie som gett tydligast resultat på lång sikt var upplagd så att man i hanteringen riktade in sig på stoet. Stoet borstades och gavs foder ur handen i en knapp halvtimme per dag de första fem dagarna av fölets liv. Hanteringen av stoet, och stoets positiva relation till människor, gav effekt på fölet och resultatet visade sig även kvarstå över tid. De föl vars mödrar hanterats höll sig närmare människan i senare experiment och de tog även mer kontakt med personer genom att nosa, slicka och liknande. 
De föl vars mödrar inte hanterats visade starkare flyktbeteende och det tog betydligt längre tid att få dem att acceptera att ha en vojlock på ryggen. Effekten höll i sig minst ett år och fölens inställning till människor gällde inte bara den person som hanterat stoet, utan även okända personer.

Snabbis hos Sess!

Hästen som gillar att ha tungan ute...


Nålar på kroppen

Första uteritten för Sally i år gick jätte bra! Om man bortser från hennes två tjuriga sparkar mot Malle så skötte hon sig exemplariskt :)

Efter ridturen kom Linas syster, som också visade sig vara sjukgymnast! Perfekt enligt mig! Hon konstaterade att smärtan jag har i handleden kommer från armbågen. Och jag som har trott att det är handleden det kommer från, haha!
Hon klämde och ryckte lite, slutade med att hon satte tre nålar i armen och en i huvudet på grund av min huvudvärk :) Man kunde få lite träningsvärkskänsla dagen efter så får se hur det är imorgon ;)

Fick även ett påskägg av Lina! Så snäll!! Så nu ska jag äta och vinna! :D

 


Full rulle!

Vad gör alla människor i Linköping?! Det är en helt vanlig torsdag, ska man inte jobba eller vara i skolan då? Fullt i affärerna, fullt på parkeringarna och inga bord lediga! Man kan ju tro att det är lönehelg..


Cloetta

Första stoppet i Linköping blev skolan. Sprang in och hämtade matte-mappen ifall jag får ett ryck att kolla i boken.
Och nu står vi i kö på Cloetta. Har köpt choklad till mammas jobb, och det slank även i någon bit i korgen som vi ska ha hemma :)


Att åka tåg

Sitter just nu på tåget på väg mot Mjölby. Bakom mig sitter några halvjobbiga människor och pratar om Big Brother, fest och sjunger, och efter varje mening säger dom Awesome.. Ganska irriterande... Det roliga är att han framför mig precis bytte plats och gick in i "den tysta delen" ;)

Nu ska jag gå av och knalla vidare mot Posten!


Min torsdag den 5 April

Andra lediga dagen! Egentligen borde jag väl vara i skolan eftersom jag fortfarande inte lämnat in idrotten, vad är det för fel på mig?! Första gången jag inte har gjort något i tid men lusten har verkligen tagit slut..

Min dag idag ser i alla fall ut så här;


  1. Linköping med mamma
  2. Rida Sally
  3. Springa
  4. Gå till Sessan och förmodligen gå en prommenad med henne
  5. GÖRA KLART IDROTTEN!
Och som sagt, det kommer ändras men så jag har lite att gå efter! :)


Att inte veta..

När jag inte planerar min dag eller när jag inte tränar så spårar det för det mesta ur. Allting blir oklart, jag får halvpanik, jag blir rastlös och vet inte vad jag ska göra. Sitter för det mesta bara vid datorn och degar vilket allt som oftast slutar med att jag börjar äta något. Jag måste ha något att göra hela tiden, något som inte går att skjuta upp!


Om ett halvår..

Som sagt, hoppsugen var det! Var ungefär ett år sedan jag hoppade för en tränare vilket är ganska länge sen enligt mig. Så hoppsugen? Svar ja!

Men kvällens träning då.. Elin och jag kom precis lagom till att dom började rida, så vi såg hela sista gruppen. Var en as charmig fux med, unghäst också vilket gjorde den ännu mer speciell (drar mig nämligen till unghästar eftersom jag älskar att hantera och jobba med dom). Dom hoppade inga höga hinder, mer markarbete men det såg jätteroligt ut. Vill så gärna att tiden ska gå lite fort nu de kommande 6 månaderna så jag med kan börja hoppa och träna! :)


På-väg-hem-humor!


Den som väntar på något gott

Nyss hemkommen från en grymt saknad vän! Hon satt i solen på trappen, och när jag kom så kom hon springandes mot mig och vi kramade om varandra....okej inte riktigt så ;)
Vi gick i alla fall runt i stora Boxholm och pratade om allt och ingenting. Fanns ju nämligen lite på lager.. :)

Nu ska jag gå till Sess och sedan vidare mot Ljungby och bli lite hoppsugen! Jag och Elin hade nämligen tänkt kolla på William-träningarna ikväll, kul kul! :)


Batteriet är laddat

Med mat i magen och en godispåse i väskan så sätter jag fart igen!


Lunchtime!

Tre timmar på körskolan och mitt huvud är helt slut! Har i alla fall klarat repetionen tre gånger nu så efter lunchen med Carro ska jag testa mig på Sluttestet. Får se hur länge jag orkar sitta..


Ledig = körskolan!

Uppe med tuppen och laddar inför en lång dag på körskolan!


Tävlingssugen!?

När kompisarna är i full gång med både träning och tävlingssäsongen så blir bara suget efter att träna och tävla större och större. När man sedan ser och läser på facebook om alla som tränar och tävlar gör ju inte det det hela bättre! Det som är jobbigast är nog att veta att jag inte kommer starta någon fälttävlan detta år, om det inte är någon som har en häst att låna ut..?








Prommis med min fina!

Kort promenad blev det med Sessan idag. Mötte Elsa, Elin och Sonja efter fem minuter så vi stod och pratade ett tag. Det slutade sedan med att Elin gick hem utan Elsa och Sonja för dem fick jag med mig, dock hade det hunnit bli lite mörkt så därför blev det en kortis :)

 


Du är en stor del av mitt liv...

...och jag älskar dig! <3


Mina ojämna skosnören

Jag har alltid tyckt att vänster skosnöre är längre än höger, så medan Lydia och jag väntade på tåget passade jag på att snöra upp båda skorna för att mäta. Mycket riktigt så var det så! Det västra var cirka 10 cm längre, kan man få pengarna tillbaka så eller? ;) hehe!


Hästprov!

Sista dagen och även lektionen innan lovet består av ett litet prov i häst och stallskötsel, både praktiskt och muntligt. Vi skulle;
- borsta
- rykta
- knoppa
- lägga stallbandage bak
- lägga arbetsbandage fram

Så nu är Cutex knoppad och lindad, bara det muntliga i hästens delar kvar! Får se hur det går..


Underbart väder!


Sticka i röven!

Fick precis mitt livs största sticka i röven! Gjorde svinont, bänk-as!!


Tjurig björn

Snart är halva stalldagen avklarad och vi har än så länge lyckats avverka ett dressyrpass. Fick kämpa med samma häst som förra veckan, nämligen skolans tjurigaste polle Ubald. Han var mycket mjukare idag än vad han var förra veckan så kunde kräva lite mer av han, så efter uppvärmningen kändes han jätte fin. Är alltså nöjd med dagens ridning :)


Att hitta ett par nycklar..

..Kan tydligen vara väldigt svårt! Speciellt när man springer runt som en tok och letar inne, och när man kommer ut i garaget så sitter dem i moppen...


Blackout

Det känns som om jag har massor att göra, att tiden inte räcker till,
och allt jag gör är att bara stå still..


Om en månad kan det smälla!

Magen börjar synas lite från rätt vinklar. Från sidan ser man inte att hon kan föla om en månad, men tittar man snett framifrån ser man en liten tunna till mage så en liten fölis finns det där inne i alla fall. Kände även lilla bäbisen sparka så lever gör den med, gott tecken! :)






Frågestund!

Emma och jag försökte oss på Biraths frågestund, dock hade hans facebookkompisar ett himla tempo och svarade direkt! Vi fick i alla fall rätt på en kung, men eftersom Emma är här för att jobba matte gick vi över till boken igen. Hon måste ju klara provet hon har på onsdag! Och jag borde verkligen skriva klart idrotten...


Min fining!


I mål kom jag!

Trots att halsen strejkade en hel del så sprang jag hela rundan utan att gå. Känner redan att jag kommer ha göddig träningsvärk imorgon men det är ju ett tecken på att man har jobbat. Kändes som om att jag sprang betydligt fortare än i torsdag men när jag stannade klockan visade det sig att det bara var 55 sekunder.. Men känner mig i alla fall lite stolt som klarar av 6 km med tanke på hur otränad jag är :)


Springskorna på!

Kom precis hem! Somnade ett par gånger i bilen, shit så trött jag är.. Men ut och springa ska jag! Förhoppningsvis kvicknar jag till lite då, och orkar jag inte springa hela rundan är det ju bara att börja gå i stället :)


Bättre planering kanske?

Alltså det här får man ju spunk på! Vet att jag skrev förut att skoldagen snart var slut, men finns nog ingen segare lektion än Projekt och Företagande. Vi gör i princip ingenting i 2,5 timme och lärarna vet varken ut eller in. Inget illa menat men enligt mig kan man ju planera lite bättre..


Liten miss

Snart är den här skoldagen slut! Insåg att min planering för dagen redan har rubbats.. Hade helt glömt bort att jag hade lovat Emma att hjälpa henne med matten ikväll, så det ska jag göra när jag är klar med Sess! :)


"Anmälan om arbetsskada"

Har fått papperna nu som jag ska fylla i om min handled. Var ju inte så lite man skulle fylla i heller - fyra sidor med massa olika rutor och frågor, fattar inte allt för mycket. Får helt enkelt be mammi om hjälp när jag kommer hem! :)


Crossi!

Vill att Linus och pappa ska börja köra snart, är så himla kul!! Skulle inte min handled vara paj just nu hade jag med testat att köra..


Preliminär planering

Jag är sån som måste planera min dag från morgon till kväll. Om jag sedan följer planeringen eller inte skiljer sig från dag till dag eftersom det oftast kommer något förhinder. Men dagen är i alla fall tänkt så här;

7.00 - 16.45 - Skolan
17.00 - Springa
17:50 - Sessan
19:00 - >
- Göra klart idrotten om jag inte hinner det i skolan
- Städa rummet
- Sova!


Det lär märkas under dagen om jag håller mig till mitt lilla schema eller ej! :)


Deppigt

Det är vår och inte vinter..


Flygbiljetter check!

Nu har vi precis lyckats beställa flygbiljetterna till Ungern. Vi åker den 3 juni och kommer hem 1 juli, alltså är vi borta i 4 veckor! Ska bli riktigt kul men väldigt nervöst.. Har aldrig flugit, eller åkt utanför Sveriges gränser utan min lilla mamma så blir en ganska stor utmaning, men det ska väl Lydia och jag klara av :)


Detta går, om jag bara vill..

Jag har lyckats med att bryta torsdagens onda cirkel så då borde jag lyckas med helgens. Men för att jag ska lyckas med det krävs det vääldigt mycket vilja och mer sömn, men jag ska lyckas!


De stora aprilflingorna

Precis när jag hade tänkt att gå till stallet så börjar aprilskämtet komma ner från himlen...


Onödig planering

Den där listan jag skrev igår innan jag gick och la mig bestod av
  • Springa 6 km
  • Tömköra Sally
  • Tömköra/longera/gå promenad med Sess
  • Idrottsuppgiften
Jag har gjort en sak av dem fyra och det är longerat Sally. Springa får jag se om jag orkar senare, just nu har jag faktiskt INGEN lust till det. Idrottsuppgiften skulle ha varit inlämnad igår och jag har inte ens gjort halv än, lyckat! Jobba med Sessan vet jag inte om jag ska göra, beror på hur underlaget är. Så ja, jag är trött idag helt enkelt!


Sallys möte med inspännigstyglar

För att vara första gången Sally har på sig inspänningstyglar så var hon jätte duktig. Hade en knäppt jättelöst på ytter och longerlinan hade jag genom bettet till gjorden på inner. Framåt slutet ställde hon sig på bakbenen i höger varv under galoppen så fort hon var mot öppningen. Det hade inte med inspänningstygeln att göra utan mer trots och envishet från hennes sida. Så så fort hon klarade av ett varv fint slutade jag och var nöjd, får ta mer nästa gång men nu har hon i alla fall testat på att jobba med inspänning :)








Work placement abroad

Det är ett jäkla påhitt! Som om att dom i Ungern vill veta Sveriges historia! Gå in på goggle och sök så hittar ni allt på ert språk!

Det jag och Lydia har kvar att göra inför vår utlandspraktik är att skriva om Sverige och om Ungern på engelska. Vi ska nämligen kunna berätta om Sverige ifall någon undrar något.. Det roliga är ju att dom i Ungern inte kan engelska så jätta bra utan dom har precis lärt sig det så enligt mig är detta ganska så onödigt.. Men på något vis ska vi väl lyckas slänga ihop något från google!


Glada små djur!

När jag kom till stallet så skulle Elsa, Elin, Sussie, Lennart och Kent precis släppa ut kossorna så jag intog min position som hundvakt och fotograf!


















1 april!

Tror redan jag har gått på alla skämt som folk skriver på facebook. I och för sig vet jag ju inte om allting handlar om just 1 april, men vill man bli tagen på allvar kanske man ska vänta med att skriva det tills imorgon ;)

Det som är synd är att 1 april iår är på en söndag, alltså ingen skoldag. Förra året var 1 april en fredag och vi hade arbetsmiljö och säkerhet med Herman. Hade det varit skoldag idag hade jag försökt lura han iår igen, kan ju säga att han verkligen gick på det förra året.
Det var inget pinsamt eller något sånt direkt, eller för han kanske det var lite retligt. Jag sa i alla fall att Maria som sitter nere vid expeditionen ville prata med han och han sa typ "jasså jaha" lite så där allvarligt och gick iväg direkt. Han kommer småskrattandes tillbaka efter bara några minuter och röd som en tomat! Jag lyckades ganska bra där kände jag ;)


Lilla handled

När man inte sover speciellt bra på grund av värken i handleden kanske det är bäst att gå till en sjukgymnast ändå. Har ju dragit ut på det ett tag eftersom jag tycker det är pinsamt och obehagligt att gå till människor som ska känna och klämma och ha sig. Men men, får se om jag tar tag i det..