Pyssel och mys

Spenderade en timme i stallet ikväll tillsammans med Carro. Totte är lite reserverad så måste vänja han vid hantering så tog in båda och borstade på dem. Sessan kissar även när hon springer (vissa ston gör det efter fölning men försvinner efter några dagar) vilket resulterar i att hela hennes ben och hela svansen är kladdig så fick bli att tvätta svans och ben också. Totte klev omkring och den timmen gav väldigt mycket! Kul :)


Det tar emot!

Ångesten kommer krypandes. En del av mig vill inte åka. Jag vill inte lämna hästarna, familjen och jag vill jobba och få pengar. Den andra delen av mig längtar ner till Ungern. Det ska bli så himla lärorikt och kul. Det jobbiga är ju den här känslan, men på ett eller annat sätt ska det gå och vi ska ha så himla roligt!


Totte ett dygn!






Mot sista skoldagen!

Nu ska jag snart åka och ta in Sessan och Totte (som får bli tilltalsnamnet till High Trekking Ice).
9:40 ska jag och Lydia redovisa svenskan och 11:00 har vi samhäll som är den sista lektionen i tvåan! Alltså får jag sommarlov klockan 12:10!! Inte helt fel!


Jag tål..

..frågan är vad du vågar säga?

Ibland har jag bara lust att skriva av mig. Skriva ner allt jag tycker och tänker! Men det går bara inte för man kan inte alltid göra det. Det finns nämligen gränser på vad man kan skriva och även på vad man kan säga..



Mina finingar!







Fölis och veterinär

Denna dag blev inte som planerad! Sessans juver hade börjat fyllas med en vitaktig vätska igår kväll så sov i bussen bredvid stallet tillsammans med Elli. Kollade till henne 23:00, 00:30, 02:00, 04:00 och 05:30. När jag kom vid fyra så stod hon helt lugnt och sov, så jag tänkte; "nahe, inget föl inatt heller!". När jag vaknade vid halv sex tänkte jag somna om, men visste att Sussie och A-M skulle släppa ut hästarna snart så gick upp. När jag går förbi fönstret till stallet hör jag hur hästarna gnäggar, och när jag kliver in i stallet hör jag ett liitet gulligt gnägg! Så från att ha stått helt lugnt och sovit vid fyra var hon färdigfölad halv sex. Det är sjukt så fort det går!!

Han låg fortfarande ner när jag kom på morgonen och han var fortfarande blöt. När han skulle ställa sig upp ramla han omkring, så han hade troligtvis precis kommit till världen. När han väl stod och vinglade tog det 15-20 minuter innan han åt! Han var väldigt snabb! Vi lämnade dem själva ett tag och åkte hem för att äta frukost.

När vi kom tillbaka hade Sessan fortfarande kvar efterbörden så vi ringde Väderstad för säkerhets skull. Hon skulle komma ut så fort som möjligt tydligen! Fem timmar efter att Sessan hade fölat kom Mira (veterinären). Vi började med att ge henne lugnande, men den första sprutan hade ingen effekt så hon fick ytterliggare en till. Sedan fick hon massa olika "skit" så att säga. Det var dropp, stelkramp, antiinflammayioriskt och jag vet inte allt! Mycket var det i alla fall...

När hon fått i sig allting var det ut och gå som gällde, utan fölunge! Detta för att hon skulle bli lite stressad vilket gör att allting kommer igång. Efter en promenad på kanske tio minuter så kom den! Lättnad!!

Så nu mår både fölis och Sessan bra! :)




Varför är man inte ett år äldre för?

För detta skulle passa mig perfekt!



Tid, måsten och ork!

Det är så mycket jag vill och måste göra, men som jag varken hinner eller orkar med. Om FEM dagar åker jag till Ungern och är borta i fyra veckor! Innan dess är det en hel lista som ska betas av med massa måsten, men när ska orken komma?


"Du kan misslyckas många gånger

men du är inte misslyckad förrän du börjar skylla på andra!"


Nu testar vi en annan metod!

Införskaffat mig ett par kingsland strumpor som jag ska ha med mig till Ungern, och även pälsglans till pollen (det ska ju så klart inte med till Ungern!). Hade tänkt köpa mig ett par Pikeur-byxor men är ju så himla snål..!
Pratade även med "han" på Travshopen om mugg eftersom Sess har haft det sedan hon kom, alltså sedan november. Han sa att eftersom hon har haft det så länge skulle det inte hjälpa med vilken salva jag än smörjde med, utan bakterierna fanns troligtvis i magen om jag fattade rätt. Nu ska Sessan alltså få hö i stället för ensilage då det kan vara för surt (tror det var surt?) för henne så hon inte tål det. Blir det bättre efter ca 10 dagar så kan felet ha varit det! Synd att jag inte är hemma och kan kolla hur muggen utvecklas under den här tiden..


Dekorerade tamponger

Min väns snygga tamponger. Aldrig sett förut, men himla gulligt!


Cutting hair

Mamma har varit på mig om att jag måste klippa mig innan jag åker iväg till Ungern, och idag blev den dagen. Tog med mig Elli hem från skolan och lät henne gå lös med saxen i mitt hår. Är ju den där snåla jäkeln som hellre ser att mina kompisar klipper mig än att jag ska slösa 400:- på en klippning ;) Nu är det i alla fall toppat och klart!


Mors dag!

Kvällen tillbringades hos farmor och farfar för mors-dag firande. Bjöds på grillat kött, potatis, sås och sallad - supergott! Efter maten blev det en skogspromenad och till sist bjöds det på tårta! Även den var väldigt god! Yummy!














Långtur i värmen

Red till Strålsnäs och sen hem igen tillsammans med Lina och Edith. Sally skötte sig super, lite småprotester ibland men det är så det ska vara med unghästar :)


Nu har jag precis sovit en kort stund i solen. Är så himla varmt så inget bekvämt att ligga och sova i, men lite färg har jag lyckats få. Ska försöka somna tidigt ikväll. Den här helgen har varit en väldigt sömnlös helg! Sovit fyra timmar innan tidningarna och tre timmar efter att jag var klar, och den här natten blev det bara fyra timmars sömn - inte konstigt att jag är trött!

Idag blir det varmt!

Fyra timmars sömn inatt, yey! Var chaufför och kom inte hem förrän klockan tre, och då var jag skapligt trött!! Funderar på att ta ut filten i trädgården och sova en stund. Ska och rida Sally vid 10:30, därefter ska jag se om jag hinner åka till Sjögarp med hundarna en sväng :)
Älskar vädret!!


Bra dag med saknad vän!

Att inte ha träffat en sådan underbar person på väldigt väldigt länge gjorde dagen så himla bra! Hämtade Nicole i Boxholm vid tio och sedan åkte vi iväg och red. Fick rida hennes lilla pojke och han var så duktig och jättefin. Märktes att han var unghäst vilket gör det hela ännu roligare!! :)

Det sista vi gjorde var att åka och käka på Sibylla. En bra dag med en mycket saknad vän!! :)


Kör en natt till!

Dags för nattkontroll av Sessan och därefter beger jag mig mot Mjölby för ytterliggare en övningsnatt!


Tre små kakor

Efter att ha legat i solen och även lyckats få lite färg, en aningens för mycket, så gick jag in och bakade. Blev mockarutor, kokostoppar och små kakor med chocklad och hasselnötter som jag ska ge till mina älskade grannar imorgon. Får hoppas dom blir glada! :)


Årets första tur till vattnet

Så glad man kan bli av att bada! Boy börjar gnälla och gläfsa så fort man svänger in på Sjögarsvägen för då vet han att nu ska vi bada! Som vi misstänkte så var det inte en kotte där vilket betydde att vi kunde släppa hundarna lösa. Boy gav sig ner mot vattnet direkt och förvånansvärt nog gjorde även Noppe det. Tidigare har han varit värsta badkrukan och inte varit något för att simma, men idag gav han sig ner, plaskade och simmade direkt! Det är så kul när man ser hur roligt dem tycker att det är!! :)




Testning av nattjobb

Nyss hemkommen från första övningen! Ska dela ut Corren i sommar och för att jag ska veta vart jag ska och hur man läser böckerna så är jag med och övar fredag och lördag. Var inte så jobbigt som jag trodde. Eftersom det är mitt i natten (går upp klockan 01:00 och är hemma 05:45) så trodde jag att det skulle vara värre, men icke! Har en natt kvar att träna, sen kommer jag börja köra första natten när jag kommer hem från ungern, alltså den 2 juni! Livet är hårt ibland, hehe..


Plus en dag

En dag över har hon gått och känns ganska lugnt än så länge. Lilla gummz, tänk på att matte åker om 10 dagar! Men vad ska man göra? ;)


Listan betas av!

Nu ska vi se om vi kan uppdatera lite här. Varit lite dåligt med det! Men skola hela dagen idag och känner att det börjar dra ihop sig mot slutet. Idag blev nämligen både engelskan och samhällen klar, så kvar på min "skollista" är svenska och kemirapport. Svenskan bävar jag mig för, men även det ska väl gå på ett eller annat sätt! Frågade även Karro om vad jag fick på kemiprovet som vi gjorde igår, och jag lyckades med att skriva ihop ett MVG! Så himla skönt!!


Småliv är inget för mig

Alltid lika kul när bussen är full av barn i 6-års åldern. Roligare blir det ju när dom sätter igång och sjunger "julen är här"...


Idag tjöt plånboken

Denna dag har varit lång! Hel skoldag med massa lektioner, hann ändå med att ligga i solen väldigt mycket. Skönt eftersom vädret har varit toppen! Både Linda och jag somnade som små grisar på gräsplätten, tur hon har mig som väckarklocka annars skulle hon säkert ligga där fortfarande ;)

Efter skolan var det shoppning som gällde inför Ungern! Fick med mig en hel del hem.. Snåla jag handlade för fullt, stackars plånbok. Blev tre par shorts, en bikini, en hjälm, två funktionströjor, en t-shirt, en bh och ja.. Lite smått och gott helt enkelt!


Skolarbete in i det sista

Öppnade kemiboken och tog fram anteckningarna. Vad hände? Jo, jag la ifrån mig skiten och satte mig vid datorn. Provet imorgon känns ju inte allt för lattjo lajban, och det sjuka är ju att det egentligen inte är speciellt svårt. Det svåra är att börja plugga när man inte har någon motivation...


Betyget klirrat!

Stalldag hela dagen! Betygsnack på eftermiddagen och där jag fick reda på att jag hade ett MVG i Häst och stallskötsel, skönt! Hade inte tillåtit något annat hehe..
På förmiddagen så red vi när vädret tillslut kunde ge med sig. Fy tusan vad det åskade! Mitt över oss var det och länge höll det på. Tanken var nog att vi egentligen skulle ridit direkt på morgonen, men på grund av vädret kom vi inte iväg förrän tio. Red Bisquit på slingan med de andra och gud vilken rolig häst. Mycket jobb med att få henne avslappnad och låg, sen när hon väl gick där var hon supermysig! Det som saknas lite när man har ridit är att lärarna säger vad som var bra och inte. Råkade höra när hon pratade med en annan lärare och sa att jag red Bisquit superbra. Kul att höra det såklart! Men skulle även vara roligt om hon sa det till mig också, men men. Fick ju höra det av en slump i alla fall :)


Sess och jag i höstas

Fille toppade listan!

Tog en tripp till min älskade sjuke vän för att hjälpa henne med hästen. Tömköra fick jag i uppgift att göra och kan ju säga att han var den svåraste häst jag någonsin har tömkört! Han var inte ett dugg sammarbetsvillig så det tog väldigt lång tid innan han ens gick hyffsat. Den där grabben måste verkligen träna på öka-halvhalt/samla-öka så han kommer igång med sina bakben och orkar. Fick han att gå hyffsat några steg sen slår han sig fri, och det var väl så vi höll på. Blev en liten förändring i alla fall från början till slutet av passet. Han är jätte fin så länge han orkar och vill, men det är inte länge det.

I början;




Mot slutet;




Så lite skillnad blev det. Får hoppas det har släppt lite till nästa gång!

Plugg i solen!

Hunnit med lite idag! Var i stallet halv sju - fixade Sessan och mockade! När jag kom hem tog jag tag i alla Sessans täcken! Borstade av dom som inte behövdes tvättas och tvättade dom täckena som var äckligast (för hand måste jag då tillägga). Plockade därefter ur bilen från allt skräp så nu skulle man kunna damsuga den, dock orkar jag inte det så det får bli en annan dag. Har även hunnit med lite skolarbete men har fortfarande massa kvar. (Suck...) Ska väl också tillägga att jag somnade en timme i solen vid tio, göttans!

Nu ska jag fortsätta med min underbara samhäll!


Ser nerdrogad ut haha..

Lite skillnad ser man!


8 alarm behövs ibland

Nu ska jag dejta kudden! Blir nattbesök hos Sessan och tidigt upp imorgon för att tvätta hennes karleder innan hon får gå ut i hagen. Eftersom jag har fått för lite sömn nu de senaste dagarna så är åtta alarm ställda så jag säkert kommer upp! Får ta en middagspaus i solen imorgon för att sova ifatt! :)


Hopptävling i Boxholm

Var på ridklubben fram till tre då Elle och jag åkte hem till mig. Hjälpte till lite halvt som halvt idag. Var en stund i sekretariatet och harvade banan, annars ögnade jag mig åt att titta och att ta kort! :) Varm och skön dag, och tävlingssugen som bara den!








Pigg och glad!

Nu åker vi mot nästa hopptävling för att hjälpa till! Denna gång för de stora pollarna!


Några fler bilder!

Här får ni några bilder från gårdagen som Ellen så snällt knäppte på både Greta och Jojje, och mig och Sally! :)














Tömkörning utan bäbis

Lämnade Uffe själv i stallet medan vi tömkörde Eminette. Båda skötte sig jätte bra! Uffe skrek lite men om man bortser från det var han väldigt lugn i boxen. Och det är andra gången jag tömkör Eminette och även hon skötte sig jätte bra! Hon är ju lite framtung och vill gärna gå på bogarna så blir att variera jobbet hela tiden med avsaktningar, tempoväxlingar och halvhalter så hon verkligen trampar under sig. Det som saknas när man tömkör henne är ett körspö för hon drar sig väldigt gärna inåt och går felställd, och med ett dressyrspö kan man inte påverka hästen på samma sätt som med ett körspö. Så det ska jag nog införskaffa mig ett! :)


Plötsligt ridskolejobb

Denna förmiddag blev väldigt otippad! Stalljour först tillsammans med Carro och mamma. Eftersom ingen av oss är i stallet speciellt mycket så vet vi i rincip ingenting, och när vi läser på pappret man ska följa står det att man ska kolla tavlan för eventuella ändringar eller andra saker som ska göras. Det var bara det att det var små saker lite var stans, men tillslut lyckades vi att reda ut det! Inte nog med en lite smått rörig stalljour så var även Viktoria som ska hålla lördagslektionerna sjuk. Eftersom klockan hade hunnit bli ganska mycket och det var försent att ställa in lektionerna eller att hitta en passande vikarie så fick jag hoppa in och ta lektionerna. För att aldrig ha haft någon lektion för barn, inte känna hästarna och inte ha en aning om vad ryttarna kan eller hur långt dom kommit så tyckte jag att det gick hyffsat och var väldigt roligt! Något jag lugnt skulle kunna tänka mig att göra igen, dock bättre förberedd ;)


En trevlig kväll..

..med bästa vän!


Clear round

Sally var jätteduktig idag på vår första clear round. Hoppade upp på henne tio i två men startade inte förrän tre så blev väldigt lång tid på hästryggen. Fick börja uppvärmningen med att vara lite stöd åt Greta som red Jojje. Han ville nämligen inte vara ifrån Sally så fick vara med Greta inne på banan och rida runt där inne. Hon kom runt felfritt på sin andra start som var en omstart. Greta var verkligen jätte duktig!! :)

När Sally och jag kom in på banan spände hon sig en del så första språnget blev lite lustigt. Hon stod emot ganska mycket så trodde nästan hon skulle stanna men hoppade. Tappade dock lite kontroll så tvåan blev lite hipp som happ. Trean gick hyffsat, stod även emot lite där med. Fyran gick bra, la en volt innan jag red mot det hindret för kom så snett på det. Feman rev vi och det var helt mitt fel. Låg fel in på det hindret så red fram henne och ville trycka av henne lite tidigare vilket resulterade i att vi missbedömde varandra och hon hoppar av jätte nära. Så en regäl rivning där vi samtidigt tog sönder en bom ;) Sexan blev det ett stopp men hoppade jätte fint på andra försöket, likaså sjuan och åttan! :)

Om man ska sammanfatta rundan red jag inte jätte bra. Skulle ha drivit mer mot första hindret och ridit runt lite längre innan jag startade, sen skulle jag ha väntat på femman - men ser man inte sina misstag lär man sig inget! Ingen är nämligen perfekt! Nästa gång får vi/jag panera framridningen bättre för att sitta på en hästrygg så länge är inte bra, både hästen och ryttaren blir lite lama och trötta :)


Pusseltavlan på plats!

Har precis fått iordning min pusseltavla, äntligen! Pusslade klart det i början av november och nu hänger den äntligen på väggen. Blev riktigt bra, bättre än vad jag trodde att det skulle bli! :)


Virrpannorna i skogen

Promenaden avklarad! Vi gick i ungefär 1,5 timme.. Tanken var att vi skulle hitta en väg genom skogen mellan två andra vägar. Slutade så klart med att vi yrade runt, även att vi hade mobilen som visade var vi befann oss hela tiden.. Vi kom tillslut till den vägen vi ville men inte på det sättet som vi hade hoppats på ;)

Ikväll ska jag eventuellt cykla när pappa springer. Ska försöka hinna med att varva han medan han springer ett varv! Ska även träna mage och rygg efter det - passa på när man är ledig!


Fredagen den 18 maj

Sov så himla dåligt inatt. Vaknade 4-5 gånger och drömde så konstiga saker..

Idag ska jag försöka att hinna med:
  • Promenad
  • Mocka
  • Samhällen
  • Åka till apoteket och ica
  • Rida Sally på clear rounden i Boxholm
  • Tömköra Eminette
  • Någon form av träning ikväll
  • Fixa iordning i rummet
  • Kolla över kemin
Det som jag vet att jag gärna skippar är skolsakerna, men verkligen måste beta av den hemska listan!


Allt handlar om vilja

Usch jag har varit hemsk nu ett tag! Måste verkligen bli en ändring på det, men viljan är väldigt bra på att svika...

Imorgon är mitt schema fullspäckat! Eller ja, jag har ett måste resten är saker som jag lika gärna kan göra på lördag, men för att beta av och komma gång med lite saker är det lika bra att börja!

För att orka med morgondagen ska jag nu ta och ladda batterierna! Natti små läsare! :)


En heldag med ponnysar

Då var vårens ponnytävlingar över! Flöt på riktigt bra idag för att vara ponny. Brukar alltid vara någon som klagar, gnäller eller säger att vi gör fel men icke idag. Ponnyföräldrarna höll sig i skinnet med andra ord ;)


Mot ponnytävling!

Inatt såg det lugnt ut hos Sess och tror även att det är det nu på morgonen. Ingen Sussie har ringt i alla fall, men ska bort och kolla henne innan vi åker iväg på tävligarna som håller på hela dagen! Runt 100 starter så lär ta ett tag..


Lydia fick stå för bilden!

Vid tre ringer klockan!

Var precis och kollade till min lilla tösa. Såg lugnt ut, men kör på ett nattbesök för säkerhets skull. Så bäst att sova för det är upp tidigt imorgon som gäller då det är lokal ponnytävling hela dagen lång!


En häst med humör!

Ridit en fin Ezz idag åt Rebecca! Började lektionen med en häst som tog korta oengagerade steg och slutade passet men en mjuk och eftergiven polle som tog för sig mer i traven. Såklart så finns det mycket mer att hämta, både i skritten, traven och galoppen. Galoppen var det tjurigaste idag! Visade verkligen att hon kunde säga ifrån, synd det inte filmades hehe! Så galoppen kunde hon vara betydligt bättre i, men travarbetet är jag himla nöjd med! :)


En effektiv onsdag!

Denna dag har gått i ett!

Tandläkaren var det som stod först på schemat och där gick det kanon. Trots att jag har fuskat med skenan på nätterna så sa hon att det såg jätte bra ut, tur det. Mötte sedan upp Emma vid Ica för att ta en tripp till solariet. Första gången jag solar där i år, inget jag föredrar att göra allt för ofta men är så himla skönt! :)
Därefter begav vi oss mot Mjölby. Lämnade av Emma vid komvux och sedan åkte mamma och jag till synsam. Jag har nämligen tyckt att min syn har blivit sämre den senaste tiden så ville kolla upp det för säkerhets skull. Mycket riktigt så förvandlades mina lincer från styrka -2,25 till -2,75 på vänster och -2,5 på höger. Inte lustigt att allting var suddigt...

När vi var klara där tog vi en matpaus på donken! Mumma! Sedan åkte vi iväg till ÖB tätt följt av Lidl. Vid 15:00 skulle jag vara hos arbetsterapeuten med min arm och den tiden prickade vi in väldigt bra. Där sa hon inte allt för mycket. Fick ett annat handledsstöd med en skena i som jag skulle ha konstant i två veckors tid och så skulle jag tänka på att inte använda handen för mycket. Även att jag sa att det gör ondare med ett stöd som har skena så skulle jag ändå ha den, vet inte riktigt hur jag ska reagera på det. Hon vet ju inte ens var eller i vilka rörelser det gör ont...

Sista besöket vi gjorde innan vi kom hem var Sharpman då vi behövde krafft! Kollade också lite på hjälmar men har nog bestämt mig för hjälmen som finns på hööks. Den är både billig och skön! Pratade även en del med Nina som också gav mig ett tips på hur jag ska få bort Sessans mugg som jag har trälat med i ett halvår så ska testa denna metod nu - Salicylsyrevaselin på kvällen och tvättning med hibiscrub på morgonen var hennes tips. Får se vad skiten säger om detta!

Flodhästarna på Big Brother

Okej misstolka inte rubriken nu för flodhästar är dem verkligen inte. Jag följde Big Brother ungefär de två första veckorna sen orkade jag inte mer. De som jag tyckte om åkte hem och så kom Rodney in så då sket jag i att kolla. Men nyss så var jag tvungen att kolla på ett klipp och jisses vad deltagarna har gått upp i vikt! Syns på nästan varenda jäkel, hehe!


Kunde inte bli jämnare!

Efter en mycket, och då menar jag verkligen MYCKET spännande match mellan Indianerna och Piraterna så vann dem. Piraterna började med att ligga efter i början för att sedan komma ikapp. Inför det näst sista heatet ledde dem med 4 poäng och då tar så klart Indianerna en 5-1 vilket resulterade i att de båda lagen låg lika inför det sista heatet (42-42). Det sista heatet var det bästa heatet. Folk skrek och det var hur spännande som helst! Till sist är det Greg Hancock som kör över mållinjen först tätt följd av en indian och den sista poängen tog den mycket duktiga Przemyslaw Pawlicki! :) Piraterna vann alltså med 46-44!


Nu börjar det!

Det är så här man ska spendera sina tisdagskvällar -speedway!


Kort istället för långt

Förbannat trångt och väldigt onödigt med ett kort tåg denna tid på dygnet. Tror nästan alla på tåget håller med mig..


Denna natt blir lugn

Var nyss hos Sessan och gjorde en "kvällscheck". Såg väldigt lugnt ut så inatt sover jag i stället för att åka iväg och kolla till henne. Kommer åka och kolla till henne en snabbis imorgon innan jag åker till skolan så får se hur läget ser ut då. Tror nämligen inte på någon fölis inatt! :)



För ingen är perfekt

Det finns alltid något som människor stör sig på hos alla


Betalningen är nu färdig!

Skolan var som vanligt och inte heller gjorde vi allt för mycket. Smet tidigare så vi hann med en tidigare buss och ett tidigare tåg. Tanken var att jag skulle med Elli till Boxholm, men den tanken ändrades som vanligt. Var tvungen att handla så jag fick snällt göra det i stället.

När jag kom hem kollade jag över hur mammas och min lilla avbetalning på Sessan ligger till. Upptäckte att nästan hela min skuld till mamma är betald, och när mamma får pengarna från skolan som vi ska ha till Ungern så är det hon som är skyldig mig i stället. Skönt att det äntligen är klart! :)


Tiden tickar

Inget föl denna natt heller.. Lär nog få vänta ett tag till, hon tycker nog det är roligt att jävlas lite med matte ;)
Börjar få lite småångest över Ungernresan. Kommer att bli så himla roligt, verkligen! Men kommer sakna Sessan och sen kommer jag missa hela första månaden med fölisen. Så är lite kluven, men har så många underbara människor omkring mig som har lovat att hjälpa till. Dom är guld värda! <3


Vila i frid Lee Richardson!

Så himla hemskt så det finns inte! Läs mer här



Klockorna ställda!

Så nu är det dags att sova så man orkar upp inatt och imorgon!


Ibland gasar man liite mycket

Igår lovade pappa mig att vi skulle åka och köra lite cross, och man ska ju hålla det man lovar! Vi började vår utflykt med att ta var sin macka, lite energi så där går ju åt. Sedan tog jag Hondan och körde iväg medan pappa skulle lära mamma lite så hon med skulle få testa. Hon gav upp efter att ha kört i två minuter så då fick pappa ta över. Det är ju så otroligt kul! Dock så slutade det med att jag, utan stövlar eller skydd, for i backen. Var väldigt trött i armarna, hamnade snett och vrider om gasen. Mycket lyckat! Väldigt öm i röven och foten fick sig en liten smäll. Annars är jag hel! Tur jag hade hjälm i alla fall ;)














Dagens bild!

Packat och klart!

Nu kör vi!!

 


Städ och fix!

Hela förmiddagen tillbringade jag i stallet. Mockade, kollade över Sess, smörjde, tvättade och städade - fixade iordning mina saker helt enkelt. Fick sällskap av Elsa och Elin som också tog tag i deras grejjer. Elin och jag städade även uppe på "vinden" så nu är det jätte fint och iordning där uppe. Kan nästan ställa upp en säng och sova där nu i stället ;)




Trötta pollar mitt i natten


Islandshästrace - *film*

Inte varje dag man sitter på en islänning. Tror både Linda och jag kände oss lite nybörjaraktiga ;) Men kul var det!!!


Ponnyridning och bus

Som jag skrev förut så gick ponnyridningen väldigt bra! Det roligaste var ju när vi själva fick rida och även när vi fick upp några grabbar i sadeln!






























Kadrilj den 12 maj

Här kommer det lite bilder från kadriljen

Jag är dressyrryttare på hästen som har vita benlindor på benen.
Linda Philipson är hoppryttare på hästen med vitt i ansiktet plus att Linda har kavaj.
Lydia är fälttävlandsryttare. Hästen har benskydd med vit och gul tejp påtejpat.
Linda Nilsson har den lilla islänningen :)






















































Hoppning med Sally

Hoppade Sally ikväll i Ljungby. Gick jätte bra och hon var jätte fin. Jobbade mycket med hennes galopp under uppvärmningen då det är där hon är svagast. Hon jobbade på riktigt fint och tog fattningarna jätte bra. Blev en liten protest för att det blev för jobbigt enligt henne annars finns det inte mycket att klaga på. Hoppningen gick även den bra. Hon är så himla okomplicerad för att vara så grön vilket är väldigt roligt. Sen märker man väldigt tydligt när hon börjar bli trött för då blir det plockepin av allting, så då får man nöja sig med ett sista bra språng och sen sluta för denna gång :) Nu får vi ladda om batterierna för på fredag ska vi ge oss ut på en liten clear round!








Då var naturbrukets dag avklarad!

I bilen på väg hem efter en ändå väldigt rolig dag på Vreta! Kadriluppvisningen gick jätte bra. Linda glömde en volt och Lydias polle ville inte riktigt hoppa över de små spånbalarna men annars kunde det inte gå bättre! Var även skit roligt, förvånansvärt nog :)
Ponnyridningen gick även den bra. Fick in 830 kronor så det är ju ändå lite pengar. När det inte fanns några barn som ville rida passade vi "ledare" på att ta en liten sväng med de små islänningarna. Riktigt kul! Ska se om jag får upp filmen sen ;) Så bilder pch film kommer förhoppningsvis senare ikväll!! :)


Uffe den dryge










Pappas egna husdjur

Dessa var i pappas byxor när han skulle dra på sig dom! Kan inte annat än att säga vidrigt!!




Dagens lilla kvällsåktur!

Detta skulle jag syssla med om jag inte hade de underbara hästarna!






Sessans minifödelsedag

Sessans juver var större idag än igår men än är det inga jätta tydliga tecken så vakandet på natten avvaktar vi med även denna natt. Passade även på att testa en luva jag fick idag i mitt Börjespaket. Alltid lika kul med nya saker! Dock tyckte Sessan den var väldigt otäck så tog ett tag innan hon accepterade den men sen blev hon faktiskt riktigt stilig! ;)


Inte jättestor skillnad på magen men lite! :)


Allt klart till morgondagen

I skolan hade vi fullt upp med att förbereda allting till morgondagen. Vi fixade musik, kollade över vad vi skulle säga, städade ridhuset, fixade hinder osv. Tränade även med hästarna och red igenom kadriljen tre-fyra gånger. Känns ganska hyffsat till morgondagen, det får helt enkelt duga. Är ju ingen tävling precis ;)


När har det tänkt att ge sig?

Idag har juvret varit precis som igår, alltså ingen förändring.
Borstade på min Prinsessa ordentligt så hon blev riktigt ren och fin. Uppskattades! :) Hennes sår vid karleden håller jag fortfarande på att slåss med, det vill verkligen inte ge sig! Smörjer på med någon muggkräm just nu, får se om det hjälper..


Två dagar kvar denna vecka

Sista jourdagen idag då så nu är det bara två skoldagar kvar denna vecka. Lite småjobbigt att gå från 8.00 - 18.40 fyra dagar i rad och sen ha en dag på helgen med, men det får gå. Dock är man ganska så seg och trött när man kommer hem så man orkar inte speciellt mycket. Kommer förmodligen hem ganska tidigt imorgon, beror på hur länge jag stannar i linköping :)


Snyggt är det!

Blev lite fäst vid detta träns. Dock är jag inte i behov av något just nu, tur det säger nog min plånbok. Men älskar när nosgrimmorna har vitt foder, snyggt är det! :)



Bilder från gårdagen

Precis fått några bilder av Rebecca från gårdagens dressyrträning på Ezz! :)








Onsdagen den 9 maj

Skolan flöt på bra! Likaså jouren. Gick en timme tidigare för att jag skulle hinna åka till Sessan innan dressyrträningen ikväll. Hennes juver var inte lika stor ikväll som det var i morse så hon är lite upp och ner. Blir inget nattbesök denna natt i alla fall då de verkade så lugnt :)

Dresyrträningen ikväll gick bra! Kul att rida för instruktör igen, och pollen skötte sig jätte bra. Blev väldigt många sparkar i galoppen, lite protest så där men mot slutet kändes hon jätte fin :) Ska se om jag får några bilder av Rebecca så kommer dom upp så fort som möjligt!


Dags för nattliga besök

Juvret har fyllts jätte mycket under natten! Så ska börja kolla henne på nätterna nu :)


Mycket på schemat idag!

Laddad inför ännu en lång dag! Snart ska jag åka till stallet och bara kolla till Sessan. Sussie ringde imorse och sa att hennes juver hade fyllt ganska mycket så ska göra en liten "check". Sen består resten av dagen av skola, jour och ikväll blir det att rida lektion! :)

Vi hörs mina små vänner!


Hund betar häst

Under dessa tre dagar har det hänt väldigt mycket med Sess. Hon har blivit smalare så har ökat grovfodret, hennes mage växer, eller rättare sagt, bäbis växer! Och hennes juver börjar fyllas.. Riktigt spännande det här! På grund av att hon har blivit smalare har jag börjat bete henne på kvällarna. Någon som tyckte det var extra kul idag var Sonja som gärna ville hjälpa till! ;)


En jourkväll avklarad!

Skön skoldag faktiskt. Hade stalltjänst den första timmen och då avmaskade vi unghästarnar för dom skulle släppas på bete under eftermiddagen. Vid tjugo i tio kom det en som föreläste. Han berättade om sin uppväxt och sitt liv, hur han blev misshandlad som barn och hur han började bli kriminell under tonåren. Riktigt intressant, dock höll han på i 1,5 timme så man blev ganska trött. Efter lunch hade vi lektion uppe på skolan i stället för i stallet. Fick en uppgift vi skulle göra och sedan fick vi sluta. Riktigt skönt!

Fick dock inte sluta då vi hade jouren på kvällen. Fanns inte mycket att göra eftersom nästan alla hästar går ute dygnet runt nu för tiden. Jag och Lydia fick då uppdraget att mocka lösdriftshagen så där stod vi i en timme. Blev 10 skotkärror fulla med skit och vi hade inte ens hunnit en tiondel av hagen hehe.. Nu ska dom fodras och sedan tar jag brumbrum hem!


Lösdriften

Första gången på en travbana

Kvällen spenderades tillsammans med klassen på Mantorps travbana. Först hade jag tänkt att jag inte skulle med då jag alltid har tyckt att trav inte är något för mig. Kvällen var ju dock obligatorisk så med en negativ inställning åkte jag dit. Humöret vände direkt! Var så himla roligt!! Fick först köra ponny på en bana som en liten tävling. De med tre bästa tid skulle få åka efter var sin travhäst och så klart snubblar jag precis på målsnöret. Kom delad tredje plats och jag blev bortlottad. Han att se först loppet som gick sedan var vi tvugna att åka så vi hann med tåget. Detta var första gången jag besökte en travbana, men jag lovar att det absolut inte var sista!












Veckan som kommer..

Denna helg med jobb avklarat och det resulterade i en handled och arm som värker väldans mycket! Får se vad den underbara stallpersonalen i skolan säger om det under jouren då jag inte kommer kunna göra allt för mycket med en vänsterarm. Vill verkligen inte att den här veckan ska komma... Den är för jävlig! Någonting varje dag;

Måndag
8:10 - 15:20 Skola
16:00 - 19:00 Mantorptravet med skolan

Tisdag
8:10 - 15:40 Stalldag i skolan
16:00 - 19:00 Jour i skolan/stallet

Onsdag
8:10 - 15:20 Stalldag i skolan
16:00 - 19:00 Jour i skolan/stallet

Torsdag

8:10 - 15:40 Stalldag i skolan
16:00 - 19:00 Jour i skolan/stallet

Fredag
8:10 - 15:20 Skola

Lördag
9:00 - 17:00 Projekt och företagande uppvisning på Vreta/skolan

Söndag
LEDIG!!!!!

Jobbelijobbjobb!

Blir inget 3-årstest denna lunchrast. I stället ska jag försöka ägna tiden åt samhällskunskapen. Måste bli klar med den idag för imorgon är det heldag i skolan och på tisdag ska den vara inne.

Bortset från det så har jobbet har flytit på bra. Har både lös och ungdjur så är lite småstressigt men har gått bra än så länge. Hinner inte med allt som jag vill hinna med men det får bli som det blir. Djuren får mat i alla fall, huvudsaken! :)


Pappa kan!

Min hastighetsmätare är nu lagad - igen! Får se hur länge den håller den här gången. Förra gången höll den i hela tre dagar sedan gav den upp..








Ett gott tecken

Min plutta börjar sätta juver nu!! Bäst att köra hem den där husbilen och fixa iordning så jag kan börja vaka! :)


Sallys första skutt för i år

Verkligen jätte duktig Sally idag! Är jätte nöjd över henne!!
Åkte med henne till Boxholm för lite hoppning på utebanan. Passade på att värma upp innanför dressyrstaketen så hon även fick se dem. I början var hon lite smått okontaktbar. Det var hästar där, stenar här och ljud hit och dit så red bara runt lite så hon fick känna sig lite hemme med miljön. Till slut blev hon jätte mjuk och fin. Fattade även rätt galopp i båda varven direkt utan att bråka, redan där ett plus i kanten!

Därefter började vi hoppa. Tanken var att vi skulle börja travhoppa ett litet räcke på 30 cm, dock så tyckte Sally att det var alldeles för lågt då hon bara gick över det. Höjde i stället till 60 och då blev det genast roligare! Slutade med att hoppa en liten bana sedan fick det räcka. Hon var i alla fall jätte duktig!!!








Bäst att lyfta ordentligt när det ligger något otäckt under!






Lunch

Passar på att under lunchen plugga samtidigt som jag kollar 3-årstest. Ibland undrar man lite hur ägarna tänker som visar sina hästar som varken har gångarterna eller hopptekniken? Känns lite onödigt då.. Men vissa är faktiskt riktigt fina!!! :)


Denna helg blir det pengar

Nu är det bäst för mig att sova. Denna helg är det nämligen jobb som gäller!! Skönt att ha skolan som erbjuder helgjobb faktiskt så man får lite money. Det går nämligen åt när man har både körkort och häst. Snart får jag ju även två krabater jag måste försörja.. Tur jag har mammas och pappas plånbok också..! :)


Crosstraining, sit-ups & rygglyft

Promenad idag på sammanlagt 6 km. Sträckan till stallet är 1,5 km så gick ju den fyra gånger. Kan inte riktigt kalla det för träning så gjorde även en liten lätt öving här hemma. Kroppen tyckte i alla fall att det räckte.. Attans för att vara förkyld och hosta!!

Träningen bestod av crosstraining 5 min på 5:an växel, 20 sneda sit-ups med vikter, 20 rygglyft från marken, 20 raka sit-ups på pilatesboll och 20 rygglyft på pilatesboll. Detta upprepade jag 3 gånger sedan gav min hals upp, men det är ju alltid något! :)


Detta är dagens höjdpunkt

Blev två turer till stallet idag. Första rundan var för att mocka. Slappt som jag har det nu för tiden var det redan mockat så var bara att tacka och ta emot. Påsarna var dock inte fyllda då och inte heller kunde jag fylla dom eftersom hela ensilagebalen var möglig! Så det fick vänta.. Gick även och pussade på Sessis i hagen.

När jag kom andra gången var hästarna redan nattade. Eftersom det inte var mörkt ute kunde jag lugnt tända lyset för att borsta och pyssla lite med henne. Märks att man får ett annat sorts band med hästen när man kan lägga ner all sin energi på borstning och mys. Älskade fina Prinsessa! <3


Samhällen borde gå före

Har suttit och försökt göra klart samhällen men vet inte riktigt vad jag ska säga om resultatet? Är i alla fall inte klar än på långa vägar! Gör en fråga sedan gör jag något annat en stund. Nu har jag till exempel fixat lite med bloggens utseende och även det är inte klart än men får duga så länge. Lagade även mat mellan varven så nu är både pappas och min mage mätta!


Mys med min tös




Lingonbröd

Testade att baka ett bröd som vi blev bjudna på för ett år sedan. Bättre sent än aldrig!

Lingonbröd
1 liter Filmjölk 3%
7 dl Havregryn
7 dl Vetemjöl
7 dl Rågsikt
3 dl Mörk sirap
6 msk Lingonsylt
2 msk Bikarbonat

Blanda ihop allting ordentligt och häll sedan smeten i en smörad långpanna. Låt stå i ungen 30-40 minuter på 180 grader. Skär sedan brödet i fyrkanter när det svalat!



Treårstest

Spenderar min lediga tid i skola för att kolla treårstestet. Så himla kul och intressant!!! :)


Skitmatteprov

Där sprack mina chanser till ett mvg, kanske till och med till ett vg. Aldrig skrivit så här dåligt i hela mitt liv...


Standarden + utfallssteg

Även denna kväll bestod av en liten promenad. Gick en lite kortare sväng på 5 km för var så himla trött. La även till utfallssteg och idag körde jag 20*8 st med jämna mellanrum. Hade tänkt köra 20*10 men mina ben var helt slut inför den 8:e gången så kände att jag kanske inte behöver dubbla upp träningen efter två gånger. Har även lite träningsvärk sen jag gjorde det sist så får se hur mina ben mår imorgon :)


Skroten

Direkt från Vreta begav jag mig till Utterstad. Mamma och pappa skulle lämna våra snygga tvillingar för avrättning så fick snällt ställa upp som chaufför så dem skulle komma hem. Så nu har vi två bilar mindre! Bara en återstår..

Ganska skönt att ta bilen till skolan för en gångs skull faktiskt! :)


Underbara sol!

Underbart väder och underbara lektioner! Legat ute i solen i skolan sedan jag kom, alltså från klockan elva. Känns vill jag lova men det är så himla gött! Mina armar är dock väldigt röda just nu så får nog vila från solen lite resten av eftermiddagen :)


Arbetsterapeuten

Inte för att jag blev så mycket klokare av den här arbetsterapeuten. Hon hade inte läst vad sjukgymnasten skrivit om mig utan bara ögnat igenom lite snabbt. Inte heller frågade hon eller kände på min arm eller hand. Sjukgymnasterna jag har frågat trodde det kom från armvecket men arbetsterapeuten sa att smärtan man kände där kom från handleden. Tycker det är lustigt att hon kan säga så när hon inte ens känner? Men men, dem är ju så kallade experter..!?


Svar på kommentar; Saknar denna fina polle

Det är Ronzoo va? Har hon kvar honom isf? :)

/Elle

Svar;
Ja det är Ronzoo! :) Och hon har fortfarande kvar han! :)


Saknar denna fina polle!








Lugn promenad plus plankan

Kortisprommis på 3 km och därefter plankan. Körde i 10 min - 30 sekunder planka och 30 sekunder vila. Känns att värmen tar, är helt matt i kroppen så tror nog att detta får räcka för idag!

Tre veckor kvar!

Var precis hos min Prinsessa. Idag är det exakt tre veckor kvar tills hon ska föla, enligt beräkningen men det vet man ju aldrig! Hon blir faktiskt lite tjockare för varje dag nu så äntligen börjar det hända lite hon som har gömt h*n så bra. Drog ju av henne dojjorna i fredags vilket märks lite då hon har börjat gå lite saktare och är lite ömfotat men inget allvarligt än så länge :)
Ska förhoppningsvis gå bra det här!!


Park in är fixat!

Precis bokat hotellet till bland annat Malmö City Horse Show men även mycket annat skoj! Förra året var vi där två nätter men Elli och jag dubblade trippen det här året till fyra nätter. Åker den 8 augusti och åker hem den 12 augusti. Ska bli riktigt kul! Förra året var det jätte bra men detta år ska bli bättre - båda är 18 år och allt!










Tåget "rälsar" hemåt!

Det är ett himla stressande det här med bussar, tåg och att passa tider! Hann med 15:04 tåget precis och måste tacka min fina vän för skjutsen! :)

Skolan gick helt okej idag. Hade först kemi där vi hade genomgång och sedan svarade vi på frågor i boken. Direkt efter det engelska prov. Om man kan kalla det prov vet jag inte? Var ett A4 med 12 frågor eller något, jätte litet. Lyckades ändå med att få till ett IG - bättre lycka nästa gång! Därefter religion (vilket var väldigt intressant), svenska (ligga ute i solen) och sist projekt och företagande. Slutade 40 minuter tidigare därför lite hets till tåget!


Kräftan


Prommis, jogging och utfallssteg

Kvällen bestod av en lång promenad tillsammans med mor. Gick en runda vi inte gått förut och som mäter upp till en mil. Kompletterade även promenaden med utfallssteg och korta joggingsträckor. Utfallsstegen blev först 10x4 st och sedan 20x3. Joggingsträckorna blev en liten bit innan utfallsstegen och en liten bit efter för att komma ikapp mamma :)


Så typiskt oss

Kom precis hem från elitseriepremiären i speedway! Åkte hemmifrån vid sex och var där tjugo i sju vilket vi tyckte var tidigt då det brukar börja sju. När vi kommer dit är det fullt med bilar och varken parkeringsvakt eller inträdesgubbe finns på plats. Så klart så började det klockan fem.. Stod klart och tydligt på hemsidan; Obs tiden! Vilken miss och lite typiskt oss. Men men, vi hann att se två heat och sedan åkte vi hem igen haha!


Underbart väder!

Blev en ordentlig sovmorgon idag! Eftersom det var så fint väder passade jag på att ligga i solen. Nu får ni inte tro att jag bara låg och njöt utan gjorde även kemin, så är nästan klar med den nu.

När jag hade legat där ute i två timmar började datan strejka så gick i stället till Sessan. Mockade och borstade på min lilla prinsessa. Lilla klantskallen har så klart trampat sig eller något liknande, så nu har hon en ganska stor spricka på ballen (hoven). Får hoppas på att det inte blir någon inflammation eller något liknande.. Gjorde även tjockis glad och betade henne en stund! Fina Sess!


Fästingkatten

Plockade precis fem fästningar på Musse. Märks att det börjar bli sommar, dock så var detta inte det trevligaste sättet ;)


Valborg!

Valborg firades i Linghem den största delen av kvällen. Grillning, kubb och skoj bjöds det på, riktigt trevligt! Utmanade även Oskar. Han sa att han skulle göra vad som helst för en grogg vilket resulterade i att han mer än gärna sprang ett varv runt huset naken. Så körd! Men han gjorde det och fick sin lilla grogg.

Runt tolvdraget åkte jag och en lagom full Lydia in till Linköping. Fullt med folk överallt! Stod i kön till Sliver i kanske tjugo minuter men sedan gav vi upp då vakterna sa att dem inte släpte in några mer. Eftersom Camilla skulle med hem vid tre kunde vi inte åka hem, därför tog vi brumbrum till Mantorp och umgicks med pojkarna där. Kom tillslut hem vid fyra - skittrött! Hade jag inte hostat fram till halv fem hade jag nog somnat direkt! Men det var en rolig valborg så det kan jag inte klaga på!