Ännu mera tabetter

Nu i två veckors tid ska jag äta ännu mera tabletter - smärtstillande och inflammationshämande. Har redan haft tre kurer med olika inflammationshämande tabletter men tydligen ska jag fortsätta med det. Det jobbiga är att jag blir så himla trött, och den här omgången fick jag något ännu starkare som gör man man orkar mindre, alltså blir tröttare och man kan även må illa. Blev lite arg på doktor Muhammed och han blev dubbelt så arg tilbaka, så en halvrädd Ida lyckades i alla fall att klaga till sig en röntgen så får se när jag får en kallelse dit! :)

Skulle tagit bilen

Dagen börjar med att jag glömmer mitt busskort hemma. Valet stod mellan att åka till skolan med bilen, köpa ett nytt eller åka hem och hämta kortet så jag kommer försent. Valde att köpa en dygnsbiljett och såhär i efterhand ångrar jag att jag inte tog bilen till skolan.. Ett jävla kort kostar ju 115 kr så hade i vilket fall gått plus-minus-noll.. Men men, bra att vara efterklok ibland :)


Studentfix

Denna dag har handlat mycket om studenten känns det som. Nu är både studentmössan och studentkryssningen klart, och det svider rejält i plånboken. Även fast att jag får sponsring av mammi och pappi (hoppas jag i alla fall?) kan jag inte låta bli att vara snål. Inte är det billigt att ta studenten! Men känns som om det kommer bli grymt kul, längtar till vi går ut med våra mössor på huvudet och vrålar - vilken lättnad...


Deprimerande dag

Skolan är verkligen inte min "plats". Man kommer hit, går på en lektion, sätter sig på en stol, antecknar vad läraren säger och skriver för att sedan förflytta sig till nästa lektion och upprepa allting igen. Allt detta från klockan 8:00 på morgonen ända fram till 15:30 på eftermiddagen.

Tisdag 11 september

Tisdag, och även denna dag är fullspäckad från tidig morgon till sen kväll.
I skolan är det en långdag med 5 lektioner varav en är på 2 timmar. Dock så är det den sista lektionen och det är då alla treor ska prova studentmössa! Känner att det börjar närma sig slutet men än är det flera månader kvar..
När jag kommer hem, vilket lär bli runt fem, så ska jag direkt gå till stallet för att mocka och fixa. Prommis med Sessan och ridning för Eminette är vad som står på schemat för pollarna idag. Måste även hinna med lite plugg men det tar jag när allt annat är klart. Visst prioriterar jag bra ;)


Hon gör framsteg

Efter en tredagars vila för Eminette blev det en lugn tur i skogen idag tillsammans med Elin. Drog på henne en graman för att få lite hjälp och hon kändes mycket finare idag sen sist jag red vilket är himla kul!
Imorgon är tanken att jag ska försöka komma ut på en lite längre sväng, men tiden är alltid ett hinder! Det är i alla fall kul att ha något att göra! För tillfället känns det som om jag har två hästar :)


Ännu ett steg mot rätt riktning

Nu börjar det mesta kännas bra igen med Sessan. Tömkörde henne en kortis, mest i trav idag faktiskt och hon var väldigt fin. Inga dumma stora protester och ingen hälta syntes så förhoppningsvis är vi på väg åt rätt håll. Ska försöka hinna med att gå 30-minuters promenader med henne nu resten av veckan, kanske någon mer tömkörning men får hela tiden bli påmind av att inte ha för bråttom. Kan lätt bli så när man så gärna vill igång..


Onsdag halv tre!

Då är det jag som ska till vårdcentralen ännu en gång, och denna gång ska jag stå på mig. Hur svårt ska det vara att fixa en handled? Hästar röntgar man och kollar hur och var sen ger dem en spruta, men människor ska äta tabletter och skit men inte fanders hjälper det. Funderar snart på att åka in till ATG och fråga om dem kan ge mig en spruta för tror faktiskt det fungerar bättre än alla tabletter jag ätit..

Nu tar jag en dag i taget!

Efter dagens siffror så måste jag verkligen anstränga mig den här veckan! Hur svårt ska det vara egentligen?! Blir såå trött på mig själv..

Idag har jag planer ända från morgonen fram till sena kvällen! -Skola, städa rum, tömköra Sessan, rida Eminette och även jag ska ta mig ett träningspass på motionscykeln. Jag får inte heller glömma att fixa allting till projektarbetet som jag ska ha med mig imorgon. Gör jag det kommer nog Monica inte vara speciellt glad på mig eftersom jag hade glömt det förra veckan..


Min helg i Göteborg

Nu är en hel helg avklarad nere i Göteborg hos Emma. Helgen har bjudit på blandade saker men den mesta tiden tillbringades i stallet eller framför tv:n.
Eftersom jag är ganska nyfiken och frågvis av mig så fick jag lära mig ganska mycket som jag inte visste om varken hästar eller trav, och ju mer jag vet desto bättre tycker jag om den sporten! Tänk att jag för några år sedan verkligen hatade trav, och nu med mer kunskap om sporten tycker den är både fascinerande och spännande..


Planering, pengar och väldigt mycket tur

Att veta hur man vill ha det i framtiden är den lätta delen, men att få det att bli verklighet är svårare än vad man tror..


Bebisarna <3


I Göteborg!

Nu är jag äntligen framme i Göteborg! En bussresa på 4 timmar var inte så långdraget som jag trodde. Hade film på datorn som jag roade mig med hela tiden! :)
Nu sitter jag på en spårvagn i alla fall! Emma guidade mig genom telefonen och terminalen och så jag hamnade på rätt spårvagn! Så träffar henne om ungefär 5 min! :)


Olycksfåglarna

Streptocillinsalvan gör sitt! Tottes ben var inte alls lika svullet idag och inte heller lika varmt. Han är snäll i alla fall som låter en tvätta och grejja med det utan att fara runt som en komet. Upptäckte även att såret var ganska djupt för kunde köra in sprutan en bra bit, så inte så lustigt om det har blivit lite irriterat.
 
Sessan däremot såg lite halt ut idag? Så himla svårt att säga! Ibland när hon springer ser man verkligen ingenting och ibland går hon ojämt. Valde ändå att göra samma som igår, tömköra henne i skritt. Om hältan beror på stelhet, underlaget eller om hon verkligen har ont är svårt att säga eftersom jag bara ser det vissa tillfällen. Men när jag tömkörde såg jag ingenting! Tog några travsteg för att jag bara skulle kolla av hur hon rörde sig, och nget såg jag - bara en himla fin polle! :)
 


 

Hon vet vad hon vill

Idag valde jag att testa rida Eminette på graman. Hon vill så gärna bara plöja på vilket gör att hon automatiskt blir framtung och går på bogarna så måste få tillbaka henne så hon flyttar mer vikt till bakdelen samtidigt som jag får henne fram till handen. Dock så är denna dam expert på att komma med både den ena och den andra undanflykten och bara stretar så svårt att få igenom det man vill. Med gramanen gick det bättre! Hade den halvlös hela tiden för det var inte direkt hennes bästa vän, men det hjälpte en hel del. Får även tänka på att hon inte är så stark än så kan inte förvänta mig att hon ska gå felfritt i bra form! Men vi är en bra bit på vägen :)
 



Äntligen lite jobb för Sessis

Det går framåt med Sess! Såg ingen hälta när vi sprang med henne idag, men hon är lite öm i ryggen när man trycker på en viss punkt. Hur "alvarligt" det är går inte att säga, hon är ju så himla pipplig och brukar reagera för minsta lilla. Nästa vecka är det tänkt att Jenny (equiterapeuten) ska komma ut så får se vad hon har att säga då. Jag testade i alla fall att dra på Sessan tömkörningsgjorden. Jobbade henne bara en kort stund i skritt och trotsheten finns kvar - ställer sig och slänger sig iväg. Dock så gav hon sig efter ett tag då jag inte är den som ger mig, så mot slutet gick hon skapligt fint. Vill dock att hon ska acceptera bettet bättre och inte gå och slå med huvudet så fort man får kontakt, men även det borde förbättras med lite träning.

Streptocilinsalvan kommer fram

Svullnaden på Tottes ben var värre idag och den var fortfarande varm. Tvättade rent med lite ljummet vatten och tog sedan på streptocillinsalva så får se hur det ser ut imorgon. Lille killen! <3
 



Ett stort leende

Kvällens träning kunde nästan inte gått så mycket bättre! Ulvang gick helt enkelt skit bra och det var så himla roligt!! Det är nyttigt för mig att rida för instruktör igen, har tappat en hel del känns det som. Inte så lustig heller, men fortsätter jag som jag gör nu känns det som om jag kommer hitta tillbaka snart :)

Olycksfågelns son

Bättre smeknamn går ju inte att hitta. Totte kom nämligen in med ett svullet och varmt ben. Tvättade av det lilla såret som jag kunde hitta och masserade även in lite cold gel, vet inte riktigt vad man kan hitta på när det är ett föl som är inblandat. Hade det varit Sessan hade jag lindat men går ju inte på de små bäbisarna. Får se hur han ser ut imorgon helt enkelt!!
 



Jobb eller biljett?

Tjäna pengar eller göra av med pengar? Det är antingen eller denna helg! Ska gå till Hasse på lunchen och fråga om jag ska jobba eller inte, ska jag inte det blir det direkt att beställa biljetter!! Wihuu! :)

Vad har hänt?

Har varit lite smått oengagerad på bloggen ett tag, och om det kommer att bättras eller inte vet jag faktiskt inte. Jag kommer helt enkelt att blogga när jag känner för det, vissa dagar mer och andra dagar ingenting.
 
Skolan har börjat nu i alla fall och jag börjar komma in i rutinerna. Mitt schema just nu kan jag faktiskt inte klaga på ett dugg om man jämför med hur jag har haft det!
Mån: 8:40 - 15:20
Tis: 8:10 - 15:40
Ons: 8:10 - 13:30
Tor: 8:10 - 11:55
Fre: 8:10 - 9:10 eller hemuppgift (alltså lediga beroende på vad Rune är på för humör!)
Jag tycker det funkar helt perfekt! :) 
 
Den här helgen som var jobbade jag även för första gången på väldigt länge. Ska försöka jobba en eller två helger varje månad för pengar är sånt som behövs väldigt mycket! Det är inte heller speciellt tråkigt att jobba vilket underlättar en hel del. Helgen går förvånansvärt fort så det är skönt :)
 
På hästfronten har det hänt en del kanske? Sessan får sin sista kur Metacam idag, och efter det ska jag låta henne vara några dagar för tar ett tag innan det är ute ur kroppen. Så nästa vecka kommer jag förmodligen försöka få ut en equiterapeut som kan kolla igenom henne ordentligt, och blir hon inte bättre efter det kommer hon att fortsätta att vila. Blir hon bra däremot ska jag börja gå promenader med henne och tömköra henne de första månaderna. Ingen ridning är inplanerad än på ett tag! Däremot ska jag börja rida en annan häst som står i samma stall - Eminette. Ellen åkte upp till Uppsala i lördags och när hon inte är hemma fick jag i uppgift att rida henne eftersom det är som det är med Sess. Red första gången igår och det går inte att beskriva känslan av att äntlige få komma ut i "min" skog! Tror jag satt och log och skrattade hela tiden - underbart! Så ska alltså bli riktigt kul! :)