Hoppa hinder

Tömkörning av en flicka som inte riktigt först var med på noterna om att man skulle gå över de läskiga sakerna som låg på backen. Men efter mycket övertalning gick även det och hon trampade på riktigt bra och var hur avslappnad som helst. Mot slutet la jag upp ett litet hinder och hon tog det väldigt fint! Fick det på film så där kan man se en jätte fin prinsessa samt en väldigt rolig och klumpig Ida som springer runt. Har ännu en gång konstaterat att man är väldigt ful när man tömkör...
 
Imorgon är det exakt samma arbete som gäller, dock med den klumpiga elefanten på ryggen istället för på backen!
 

Det blir bara mindre och mindre

Näst sista matteprovet avklarades igår och idag gjorde jag mitt sista kemiprov någonsin. Så nu kan jag bocka av Kemi A och hoppas på ett VG i slutbetyg. Matteprovet rättade Gustav himla snabbt så redan idag fick jag reda på resultatet som blev ett VG. Hans kommentar var att jag slarvar på G-uppgifetrna men löser VG/MVG-uppgifterna. Jag får alltså mer VG/MVG-poäng än G-poäng. Lite surt då det är pga G-poängen som jag "bara" får ett VG, men med tanke på att jag jobbar före alla andra får jag vara nöjd med mitt VG!
 
De resterande ämnena som jag har något kvar på nu är:
  • Svenska B där jag ska skriva två bokanalyser
  • Samhällskunskap A där vi har prov nästa vecka
  • Projektarbetet som ska redovisas imorgon
  • Data-bild som ska redovisas vecka 7
  • Sista matteprovet som jag ska göra vecka 7
 
Efter sportlovet är det bara praktik, ett projektarbete i matten som jag gör hemma och jobb som gäller för min del! Jag börjar se ljuset ;)

Lite blandad info

Väldigt dålig uppdatering här, men har faktiskt inte hänt så mycket under helgen. Hästfronten har varit lugn. Lite tömkörning och vila har hon fått under helgen, och igår kollades Sessans tänder över och fanns lite vassa kanter att ta ner. Så idag har det varit vila och imorgon är det tömkörning eller klättring som gäller.
 
På kattfronten så avlivade vi Musse i torsdags. Så här hemma har vi nu en grå katt som inte släpper oss ut sikte och som går och jamar med jämna mellanrum. Tror någon sörjer lite..
 

Hoppsadel Celine

Anneli Anneli Anneli.. Behöver jag ens säga mer? Så himla bra hon är!
Hon kollade först hur hon såg ut och rörde sig för att sedan prata, förklara och duskutera situationen. Därefter fick jag rida i två olika sadlar, och hon hjälpte mig jätte bra. Så nu har jag inte bara en sadel som passar henne utmärkt, utan även en hel del idéer och tips om hur jag ska träna och tänka, och varför jag ska göra just på det viset. Kan inte annat än att säga; alla borde ha Anneli Karlsson! :)
 
En dressyrsadel provar vi ut lite senare då hon måste muskla sig och bli rakare i bäckenet.
 

Äntligen börjar det roliga

Nu börjar det hända lite på hästfronten vilket känns helt underbart!
  • På fredag ska jag prova sadel, både dressyr och allround/hopp och sedan blir det att köpa de som passar oss båda bra.
  • Träning för Ellie Hjalmarsson är inplanerad den 7 februari
  • Träningarna för Lotta ska jag komma igång med.
  • Första clear rounden är inplanerad den 9 februari då tanken är att jag ska rida både LC:2 och LB:1 då båda de klasserna är med i laget.
  • Andra Clear rounden blir den 1 mars, likadant som den 9:e. LC:2 och LB:1.
  • Första riktiga tävlingen är inplanerad den 17 mars i Heda tillsammans med laget (om jag är med i laget eller inte märker vi senare). Där blir det LC:2 och LB:1 om jag får bra starttider då tösen inte säkert kan stå i transporten.
Så ja, nu börjar det hända lite!
 

Tidsfördriv

Är det jag som har tråkigt?
 

Felskapt

Jo men tack för den haha..
Var på Hand- och plastikkirurgiska kliniken idag i Linköping där jag fick träffa tre specialistläkare på just handled. Att jag har haft och fortfarande har ont i handleden beror tydligen på att jag har mycket mjukare handleder än normalt. Detta då ett av benen i handleden är kortare än normalt vilket gör att det är större utrymme fram till småbenen som sitter i handen. Så när jag böjer handleden kan dessa ben hoppa isär, det är då det knäcker så fint i min handled. Jag kommer alltså att ha känna av detta i hela livet, men genom att träna kan smärtan minska. Så med rätt träning och rätt tänk kan smärtan förhoppningsvis bara komma fram vid extremt hårda belastningar.
 





 
 

Första programträningen

Första gången i sadeln idag då sen i fredags då jag fick en fin avåkning av Sessan. Har ju inte kunnat rida på grund av huvudvärken jag har haft sen dess. Så hon har under helgen vilat och blivit longerad, och ibland kan man ju undra vad som händer i hennes huvud. Så detta ridpass var jag en aningen nervös inför då hon varit mer i luften är på backen den senaste veckan.
 
Hon var skapligt på tårna i början och gjorde hennes fina skutt och hopp emellanåt. Tror hon behöver galoppera ganska så snart man har skrittat fram, för efter de första galopperna blir det en betydligt lugnare häst. Det är som om att hon behöver skutta och hoppa av sig all energi för att sedan kunna koncentrera sig och börja jobba. I början var det mest att få henne avslappnad och försöka hitta ett bra stöd. Därefter gav jag mig på att rida LB:1 två gånger för att se om det skulle gå åt helsike eller om jag kanske har någon chans att klara av det om 1,5 månad. Och jag tycker faktiskt hon gjorde det riktigt bra! Är galoppen hon är svag i och hon är lite vinglig, men helt klart godkänt tycker jag. Så fin flicka idag!
 
 

Mina dampflikkor

Och var befinner jag mig en ledig lördagkväll? Jo i Boxholm hos mina små töser. Blir troligtvis en nästan lugn kväll, som vanligt. Speciellt med tanke på mitt lilla huvud hehe.. Vi ska i alla fall dra oss iväg grabbarna grus och äta nu, sen får vi väl se va vi hittar på!


Huvudvärk, sträckning och blåmärken

Var i stallet och skulle longera Sessan tänkte jag eftersom min kropp inte skulle tåla något stryk idag. Men då hennes ben var varmt så kände jag att det bara var onödigt att ta med henne till fältet då vi båda inte är helt okej. Då slipper jag stå där och cirkla runt med mitt huvud och min nacke, och hennes ben får lite vila. Win-win kände jag där. Istället fixade jag iordning i stallet och sedan tog lite kort. Höll på att frysa ihjäl, men några har jag att bjuda på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min bästaste Lydia

Lite bilder på min bästa vän från i torsdags. Gullpluttar <3
 
 
 








 
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

Tordträning

Åhh blir så hoppsugen när jag står och tittar på hoppträningarna. Speciellt när det är Tordträningar eftersom han är så fantatiskt bra. Älskar hans uppvärmningar och övningar. Måste se till att hoppa in min tös så vi med kan börja åka och hoppträna! Skuttskuttiskuttskutt skuttskutt!
 
 
 

En nästan lyckad fredag!

Idag var Tonja här och hälsade på. Hon köpte Timjan av Veronica, en häst jag tränade och tävlade för två somrar sedan, och sedan dess har vi hållt kontakten. Vi var hos de små en sväng först och fodrade lunch samt fixade stallet. Därefter blev det en tripp till Sharpman då Tonja har en bit dit. Blev två Eskadronshabrak för min del. Tog emot i plånboken men de var ju så fina! Sist så blev det en skogstur med Sessan och Eminette. Tonja som uppenbarligen är väldigt frusen av sig klarade knappt av att ens lämna stallet, men en kort tur blev det. Jag satt dock på en överladdad och pigg unghäst som verkligen inte visste hur hon skulle bete sig. Hon visste varken vad skritt eller trav var utan det var galopp, flyga rätt upp, studsa och fara omkring som gällde. Kul att hon visar att hon tycker det är roligt, även om jag flyger omkring som en vante där uppe! Satt kvar i alla fall ända tills det var en kilometer hem. Då flög bakdelen rätt upp i luften och jag for på huvudet ner i marken. Så nu har jag ett ont huvud, en sträckt hals och en öm röv. Men bortset från det var det en jätte rolig dag tillsammasn med Tonja!
 

Collan och Ida på språng

Träningen för mig idag är precis avklarad. Är nyss hemkommen efter en tripp i Boxholm där det blev både en promenad på 50 minuter samt simning i 30 minuter. Såklart fick jag sällskap av bästaste Collan!
Passade även på att göra plankan en omgång nu då tanken är att göra den varannan dag för att stärka ländryggen. Så 30x7 blev det med den övningen sen sa ryggen ifrån att det blev för jobbigt.
 

Fältet är Sessans fiende

Det är något med fältet som Sessan verkligen inte gillar. Idag gav hon sig mycket fortare dock, men hon var värre i början än vad hon var förre gången. Vingligare än en nyfödd kalv och bara häver sig fram så hon blir tung som en elefant. Nyttigt för mig eftersom jag verkligen måste sitta rätt och hitta balansen eftersom man blir mycket starkare då. Har en tendens att bli lite framåtlutad i alroundsadlar, men börjar bli bättre. Får kanske till och med tacka dessa dumheter för det. Hon blev fin på slutet som vanligt, och vet faktiskt inte vem som var tröttast när vi gick hem - jag eller hästen?
 
 
 
 
 

Kääämpa!

Sista skoldagen för denna vecka. Att vara ledig på en fredag är himla skönt! Nu är det bara 4 veckor kvar i skolan, kääämpa! Nästa vecka är det matteprov på torsdagen som är prio ett. Tills på måndag har jag som mål att ha räknat klart hela boken, och jag har omkring 80 tal kvar. Har en känsla av att någon får ligga i denna helg. Så ännu en gång, kääämpa!
 

Guds tre änglar

Det är sjukt. Kollar man gamla bilder går det bara inte att hålla tillbaka tårarna. Speciellt inte när jag kollar bilder på någon som har gett och lärt mig så mycket, och som nu är en av himlens finaste änglar. Det är även helt ofattbart att för 1,5 år sedan fanns ni 3 där, men nu är ni alla borta. Tänk vad allt kan förändras på bara 1,5 år...
 

Detta är nyttigt

Uppe med tuppen och mot stallet. Hovslagaren hade fullt upp med att sko Wembley så jag fick smita emellan lite då och då för att lyckas komma ut från stallet. Man känner sig så ivägen och störig när man ska ut med en annan häst medan han håller på. Men ut kom jag och mot fältet gick vi. Hon skötte sig och var jätte fin. Ville inte vara där uppe för länge och snurra på en volt, så när hon kom till det läge att jag fick ett bra stöd i handen slutade jag. Duktig kicka!
 
 
 
 

Imorgon arbetar vi i töm

Skruttan har fått två välförtjänta vilodagar nu. Tror hon har behövt vila både kroppen och huvudet, framförallt huvudet. Men imorgon kör vi igen. Blir ett tidigt träningspass för tösen då jag har tänkt att tömköra henne lite lätt på fältet innan skolan börjar. Senare i veckan blir det ett till besök på fältet på torsdag, skogen fredag, Ljungby lördag och skogen söndag. En liten träningstanke som självklart kommer ändras!
 

Välkommen till Vretagymnasiet

Idag har jag lust att bara slänga in allt som har med skolan att göra i pannan och elda upp skiten. Får hela tiden intala med själv att det är faktiskt bara 5 veckor kvar sedan kan jag kyssa denna skola good bye. Ska bli så himla underbart att slippa allt som har med skola att göra; bil-tåg-buss resorna 3 timmar/dag, lektionerna samt skolarbetet som man även måste släpa med sig hem vilket gör att det blir allt för sena kvällar för de tidiga mornarna.
 

Promenad på 9,6 km

En bra kväll med min underbara vän Collboll! Blev en långpromenad och mycket prat vilket då gör att tiden går himla fort. Skulle aldrig kunna gissa att vi gick runt milen för kändes inte som vi gick så långt, så hurtigt av oss tycker jag faktiskt. Nu ska jag inta sängen. Den längsta och värsta skoldagen imorgon så ska väl ladda batterierna tänkte jag..
 

5 veckor sedan skolfri!

Det börjar faktiskt kännas att skolan snart är slut. Det är mycket i skolan nu att beta av och jag söker jobb för fullt. Har även pratat med Gustav idag så nästa vecka gör jag prov på kapitel 3 i matten och vecka 7 gör jag prov på kapitel 4. Därefter har jag bara ett arbete kvar att göra som jag gör hemifrån. Alltså, efter sportlovet är jag skolfri! Den känslan är obeskrivlig...
 
Vecka 3
  • Kemi labbprov in
  • Estetisk verksamhet, dokumentera en dag
  • Svenska; Smycket
Vecka 4
  • Matteprov kapitel 3
Vecka 5
  • Besöka riksdagen
  • Redovisa projektarbetet med transporten
  • Kemiprov
Vecka 6
  • Samhällsprov
 
Vecka 7
  • Matteprov kapitel 4
  • Svenska 2 bokrecensioner
  • Redovisa estetisk verksamhet
  • Oskarshamn tisdagen
 

*Film fältet*

Klippte ihop en film lite snabbt på de stunder hon var skapligt fin.
 
 

My bitch!

Det är tur för min häst att hon är så fin, vilken tjurmärr. I och för sig red jag på fältet där hon ser hästarna i hagen hela tiden vilket är ganska så provocerande, men hon ska ändå inte hålla på så som hon gör. Så tanken att rida lite lugnt på fältet gick över till att sluta när hon gav sig. Sista galoppen var i alla fall himla trevlig och så blev hon avslappnad i traven så det fick bli vårt avslut på detta ridpass. Jag vet i alla fall vad jag ska träna på här näst, rida på fältet medan de andra hästarna är i hagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julbord med farföräldrarna

Sista julbordet avklarat. Som vanligt blev det väldigt mycket god mat och jag åt alldeles för mycket! Åkte dock hem innan fikat för vet att jag inte skulle kunnat motstå det. Vi tog även en titt på gamla bilder så bjuder på några tänkte jag!


*Film*

Film från i onsdags. Inte jätte fin här eftersom jag bara kände lite på henne men man ser ändå att hon kommer kunna bli en stjärna på dressyrbanan (om man nu får skryta lite). Fina pluttan! Synd att ingen kunde filmat igår.. Men imorgon kommer det lite smått och gott så bara att hålla utkik!
 

Aloe Vera

Hemkommen från grannen och Aloe Vera...partyt. Riktigt roligt sånt där, speciellt när man är intresserad av ämnet. Beställde en ögonskugga, en fondation och en kajal. Det negativa är ju att man blir lite småfattig men vad gör det. Roligt är det i alla fall! :)
 

Spökena blir färre

Pallrade mig upp i morse efter fem timmars sömn för att bege mig mot stallet. Idag är det nämligen en fullspäckad dag. Rida och åka till Totte har jag hunnit med. Nu väntas Aloe Vera smink och parfymparty och ikväll ska vi åka till farmor och farfar för den här vinterns sista julbord. Så som sagt, mycket på schemat idag!
 
Sessan tog jag ut på en lugn skogstur. Hon blir mer och mer avslappnad, men går man nya vägar eller vägar som man inte har varit på så mycket är det ganska läskigt. Känns i alla fall som om hon kommer släppa spökena någon dag! :)
 
 

Hon kan och bra blir det

Jag har verkligen en drömhäst, jag skojjar inte. Hon är så himla fin!
I början var hon som en fiolsträng. Hon tyckte nog det blev lite för mycket med tre till hästar i ridhuset och dessutom så var ju en häst gul! Men hon slappnade av ganska fort så efter 20 minuter var hon superfin och avslappnad. Tog även att par fattningar i varje varv när hon hade lugnat ner sig och även där var hon superfin. Så som sagt, bara styrkan och konditionen tränas upp kommer vi kunna utvecklas ganska ordentligt. Fina flicka <3
 

Ridhuset väntar

Gud vad det har snöat! Vitt ute igen vilket är riktigt mysigt faktiskt, men kan inte sluta längta efter våren. Händer så mycket kul då och man slipper denna kyla..
 
Nu är planerna att ta bilen till stallet, fixa allting där och sedan rida iväg till Ljungby. Får hjälp av Karin idag så ska bli riktigt kul. Nu ska vi börja träna, och första lokala tävlingen är planerad 17 mars! Innan den ska jag försöka ge mig ut på någon clear round så hon får bekanta sig med dressyrstaket och många hästar runt omkring satidigt som hon ska ha fokus på mig. Där har vi faktiskt en anledning till att jag längtar till våren - tävlingar!
 
 

Skogens läskigaste varelse

Blev en lång skrittur idag. Trodde att skritta över en timme i skogen skulle vara jätte långtråkigt, men det var faktiskt riktigt skönt! Tror även Sessan uppskattade det hela för hon skrittade på riktigt bra med spetsade öron. Jag har i alla fall konstaterat att det värsta som finns är stenar. Dom är väldigt närgående och stora, nästan så de kan äta upp oss. För så fort en sådan mystisk sak dyker upp är det nita som gäller, stå stilla som blixten samt stirra, och skulle det vara ett extremt otäckt monster backar man en 10-15 meter för att sedan blåsa upp sig och springa fort fort förbi. Det jag beskrev precis är Sessans fantasifulla hjärna. Inte lätt att vara ung och oerfaren i en stor skog, men tror även hon kommer växa ifrån det en vacker dag! :)
 

10 uppgifter per dag!

Detta är vad min kväll bestått av - Matte! Det går trögt men framåt! Det tråkiga är bara att jag precis upptäckte att kapitlet innehåller 140 uppgifter?! Ska jag klara mitt mål jag har med detta kapitel är det nog verkligen dags att jag sätter fart!


Vi kör förvänd direkt

Min fina häst! Ångrar inte köpet av henne det minsta för hon är helt underbar.

Känns så himla bra att hon börjar bli mer liksidig och att hon inte hackar i vänster varv längre. Har i och för sig bara ridit i ridhuset en gång efter vilan och behandlingarna vilket var i morse. Hon fattade båda galopperna lika lätt, d.v.s. vänster galopp i höger varv och höger galopp i vänster varv ;)  Måste alltså jobba med att peta in ytterbogen och i fattningarna får jag börja med att ha henne rak eller till och med felställd eftersom hon då fattar rätt galopp. Men det jag ska lägga ner mest tid på den närmsta månaden är att bygga upp hennes kondition och styrka vilket inte är det lättaste på en häst som knappt kan gå i skogen utan att bli rädd varannan minut. Men detta kommer väl släppa någon gång och jag ser verkligen fram emot detta år!

 








Skorna jävlas

Gå aldrig en promenad med nya skor, man får nämligen skoskav. Aj. Inte det minsta skönt men jag rörde i alla fall på mig. Med som sällskap var även Sessan och mamma, så trippelmotion för familjen dagen till ära. Imorgon är det ridhus som gäller!
 

Tävlingarna drar igång

Är lite sugen på att anmäla mig till en dressyrtävling som är den 3 februari. Hon har varit igång nu i lite mer än en månad och det är en månad kvar till tävlingen. Innan hon fick sin lilla inflammation, som verkligen va liten hade hon varit igång i ca. 3 månader, och nu har hon vilat i 5-6 veckor så med andra ord har hon fortfarande lite kondis och muskler kvar. En LC är också lättare och enkare än en vanlig träning så jag ser inte det som ett problem. Hon känns jätte fin och rids som vanligt nu ut i skogen. Ska börja träna i ridhus och stärka upp henne. Men får helt enkelt se, skulle vara himla roligt men sätter hennes hälsa först!
 

Morgonpass 8 januari

Spark i röven var det ja. Upp och motionscykla en kvart innan skolan tog emot lite men var ganska skönt. Trampade i 15 minuter, sträckan blev 6,38 km, körde i ca. 25 km/h och brände 143 kalorier. Gjorde även 20 sit-ups. Tanken var att göra fler men tiden räckte inte till!
 
 

Prommis blev jogging

Ikväll fick jag en pusch i rätt riktnig. Mamma sparkade nämligen ut mig på en promenad tillsammans med henne. Blev dock ingen promenad för mig utan en joggingtur. Så himla skönt det var! Mamma gick 3 km medan jag sprang fram och tillbaka, kors och tvärs så vet inte riktigt sträckan för min del. Nu ska jag i alla fall komma igång igen. Målet är att komma i klänningen jag ska ha när jag tar studenten. Är 7 cm för tjock vid mage och bröstkorg så finns ganska mycket att ta av. Så 7 cm ska bort vid överdelen och 10 kg ska bort från kroppen! Nu ska jag kämpa de 20 veckor som är kvar till studenten!
 

Spöken i skogen

Mycket farligt finns det i skogen! Kan inte rida ordentligt på grund av underlaget och på grund av att hon är rädd för allting. En sten som är större än alla andra kan ju bitas. Tanken var att rida upp till ljungby imorgon kväll och rida en kortis där men då var det så klart bokat - typiskt! Så får bli en prommis imorgon med snuttan och ridhus på onsdag istället :)
 

6 veckor, kom igen!

Skolan har börjat efter ett lov som gick alldeles för fort. Nu ska jag bara bita i det väldigt sura äpplet och klara av 6 veckor till. Därefter är det bara matten som återstår fram till påsk då jag hoppat av kemi B! Kan inte bli skönare.. Men som sagt, stå ut till sportlovet ska jag väl klara av?

Söker jobb!

Då var mitt första CV och personliga brev skickat. Verkligen längtar tills jag kan börja jobba! Bara hoppas man får ett jobb som man vill ha och som man trivs med, men egentligen spelar det ingen roll vad det är nu i början. Utan det viktiga är att man får ett jobb! :)


Olycksfågels och mitt år!

2013 kommer att bli vårat år! Snart är vi tillbaka på banan igen, vi kan komma igång att träna och sedan drar tävlingarna igång. Kan det bli mycket roligare? Tror inte det!
 


Update

Mycket händer men väldigt lite av det syns här på bloggen vilket jag ber om ursäkt för. Har inte haft den tiden till att blogga, eller den inspirationen då jag inte orkat med så mycket på grund av feber och den dumma hostan som inte vill ge med sig. Detta har dock inte hållit mig borta från stallet, så Sess har fått sig några skogsturer. Snart har pollan blivit riden i 1 månad samt varit fullt friskförklarad i 2 veckor. Hon känns himla fin och jag längtar tills vi är fullt igång igen!