Liten berättelse om Sess olycka!

Har fått frågor om vad som egentligen har hänt med Sessan. Anledningen till att jag åkte in med henne var för att hon den 10 juli fick panik när vi skulle lasta ur henne från trasporten. Vi fick inte upp bakbommen och det resulterade i att hon fick panik inne i transporten och tillslut slängde hon sig framåt under bommen och skulle ut genom dörren som är i minsta laget. Hon satt alltså fast med manken under bommen, vänster framben hängde ut genom dörren och det högra framknät var fastklämt upp in i fönstret. Där satt hon i tjugo minuter innan vi fick loss henne. Under de där 20 minutrarna fick hon panik två gånger och med sina 172 cm i manken och 630 kg så fick sig manken och ryggen ganska så regäla smällar.
 
Efter denna incident så fick hon väldigt fula skrapsår lite här och var på kroppen, hon var öm från manken och bak till korset - alltså öm över nästan hela ryggen och hon blev även halt vänster fram. Ryggen blev bättre men ömheten vid manken försvann aldrig och jag började föreställa mig både det ena och det andra, även hältan/stelheten i vänster var kvar. Eftersom det hade gått 6 veckor sedan olyckan tyckte vi att det borde blivit bättre, så jag ringde kliniken den 23 augusti och fick en tid redan dagen efter.
 
Väl inne på ATG så började vi med det klassiska - löpargången! Gick först fram och tillbaka för att sedan göra likadant i trav. Ingenting syntes..? De böjde sedan högt och även där syntes det nästan ingenting, och när dom gick över till lågt fanns det inte heller så mycket där att se. Hon reagerade lite på den låga böjningen men det var inte alls mycket. Nu fick jag komma in i bilden och bestämma vad vi skulle göra härnäst - bedöva och kolla var hältan kom ifrån eller röntga. Hela idén med att vi åkte in var att jag ville veta hur tornutskotten såg ut så jag sa såklart att jag ville röntga ryggen för det var det jag tycket var viktigast. Blev tre bilder på ryggen och även ett på benet. Allting på benet såg bra ut, men hon har ju haft hovbensrotation så det kunde man se lite av men hon trodde inte att det var därför hon reagerade när dem böjde. När vi kollade på ryggbilderna såg även dom bra ut, och då blev jag 1000 kg lättare!! Hon var alltså hel och fin i ryggen och det känns så himla skönt! Att hon reagerar när man trycker och känner på ryggen kunde bero på en liten inflammation och därför får hon just nu metacam. Nu hoppas jag att det blir bättre så jag snart kan komma igång med min pärla!
 



Gäsp hela dagarna långa

Såhär trött under så lång tid har jag nog aldrig varit. Så fort jag lägger ni ner somnar jag! Ska bli spännande och se om jag blir piggare när jag slutar äta tabletterna..


Vänder det nu?

Så länge det finns hopp kommer jag aldrig svika dig gumman!
 

Inte lång tid kvar

Efter många telefonsamtal under förmiddagen är en tid fixad så snart kommer frågetecknet att försvinna. Dock så kan svaret bli ett större problem...


Tiden sviker

Imorgon blir det mycket fix!! Full fart hela dagen, och jag ska försöka bli bättre på att blogga!


Nu är det igång

Första skoldagen idag. Hade faktiskt sett fram emot det, men när jag satt på sista lektionen som var kemi längtade jag redan till nästa lov. Att skola kan vara så tråkigt! Vill verkligen bara sluta, få ett jobb och börja livet som jag vill ha det. Men har jag klarat av det i 12 år ska jag väl klara ett år till!


Det står still

Jag hoppas på det bästa tjejen! Men jag vet inte hur långt det räcker..


En bit på vägen

Efter en hel dag i Gärdslätt kom vi en bit på vägen. Stallet är rensat, dammsuget och högtryckstvättat. Nu ska det få torka i några dagar innan vi börjar med att ta in saker, skruva upp krubbor m.m. Vet inte heller om jag ska måla det eller inte, får se på den fronten! :) Det tar tid, men fint blir det! :)


Ingen tid

Lite dåligt bloggande igen. Just nu har jag verkligen haft fullt upp! Förberedelser inför fälttävlan som är om några timmar, men den mesta tiden ägnas just nu i gärdslätt där jag kommer fortsätta att spendera många timmar! I slutet av november så ska Totte och Uffe nämligen få flytta hemmifrån! Mycket som ska fixas innan dess.. Boxar som ska renoveras, stallet ska städas och hagen ska få en sig en omgång. Finns VÄLDIGT mycket att göra!


Man vet inte

Det är så mycket man vill och så mycket man önskar som man aldrig kommer få uppleva!


En redig bonndag!

Bilderna får Visa vad jag har styrt med idag!


Mot kossisarna

Plockar lite poäng hos Micke! Måste ju visa att jag är en perfekt hyresgäst!


En överraskning till fulingen

Fick rycka in och köra corren inatt då det ordinarie budet ville vara ledig. Det som är lite komiskt är att det var corren bostad inatt vilket innebär att ALLA ska ha tidning, även dom som inte prenumererar på den, och då tar han tydligen alltid ledig för han tycker det jobbigt. Det han inte vet är att jag körde lite special inatt, jag behövde inte dela ut bostad på grund av min handled så inatt när han ska jobba har jag gett han en liten present. Tror inte han kommer vara så himla glad om man säger så, men det skulle faktiskt vara himla roligt att höra vad han säger!


Ett av mina favoritställen

Den väldigt speciella outfiten är på! Nu bär det nämligen iväg ut i skogarna till mina älskade farförälder för lite mat och mys!


Linskokningsdebuten

Jag har haft linser i sex år och det är första gången idag som jag kokar linsburkarna! Tror egentligen jag borde göra det oftare men jag använder dom knappt så..


Solen skiner

Att vakna och solen skiner är ju hur härligt som helst! Redan 19 grader ute i skuggan och jag hoppas det här vädret håller i sig för då kommer det att bli en superskön dag!


Dom gör det!

Piraterna vann!!! Kvällen var så himla spännande, men piraterna tog ledningen från starten och lyckades att hålla den ända in i mål! Riktigt bra och spännande kväll med många omkörningar och även en hel del vurpor. Finalheatet var utan tvekan det mest spännande heatet under kvällen. Piraterna ledde med 4 poäng vilket innebar att dom i alla fall inte kunde komma sist, men det kunde bli lika. När det är 1,5 varv kvar leder dom och alla tror det ska bli en 5-1:a till piraterna, men då går Gregs kedja av och Jason var tvungen att lägga sig. Detta gör att Greg blir utesluten och piraterna har bara en förare som kör finalheatet. Chris visade i alla fall att han var värd en plats i laget genom att köra in två poäng och därmed vann Piraterna kvällens match med 46-44!


Seriefinal i Motala!

Ni som aldrig har kollat på en speedwaymatch har verkligen missat något! Ikväll är det seriefinal och piraterna kör mot Elit Vetlanda som leder Elitserien, kan ju inte blir mer spännande! Piraterna har gjort en fantastisk start med två 5-1:or och har en liten ledning med sex poäng..! Elva heat återstår så bara att heja på tills halsen inte vill mer!


High Trekking Ice

Nu är han chippad och namnet är skrivet! Lilla Totte är döpt!


Rapporten om praktiken

Nu har jag har suttit sen klockan tio med arbetet om utlandspraktiken. Egentligen skulle det ha varit klart två veckor efter hemkomsten men jag blev klar 1,5 månad efter, hoppas det inte gör något.. Jag har inte råd att betala tillbaka pengarna just nu om man säger så.. Men klart är det i alla fall så nu ska jag bara be mamma läsa igenom det sen ska jag lämna in det! Skönt!


Tvättning och hängning

Lite småduktig är jag allt!


Vårdcentralen

Då har jag fixat tid till vårdcentralen en andra gång med min handled så får se vad dom har att säga denna gång. Den har blivit mycket sämre nu den senaste månaden och de konstiga är ju att jag inte har belastat den mer än nödvändigt. Allt tungt gör jag med vänster.. Aja, får väl se vad dom har för klokt att säga på tisdag! Missar lite av första skoldagen men vad gör det? ;)
 
 

Jag älskar er!


Mina egna frallor

Receptet på brödet jag bakade idag (34 st frallor):
  • 2 pkt jäst
  • 100 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • ca. 5 dl havregryn
  • ca. 3 dl krossade linfrön
  • ½ påse pumpakärnor
  • ca. 1 dl flytande honung
  • 1 tsk salt
  • ca. 2 l vetemjöl

Detta blev faktiskt riktigt gott! Smält först margarinet och häll i mjölken och vattnet. Låt det bli fingervarmt. Häll det i en bunke med jästen och rör om så jästen löses upp. Häll därefter i alla andra ingredienser utom mjölet och rör om. Vänd till sist ner mjölet, lite i taget, tills det blir en deg. Låt det jäsa under bakduk i 30 min.
 
Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Nu kan du välja om du vill ha limpor eller frallor (jag kör på frallor). Lägg det önskade brödet på en plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Frallorna gräddas i ungefär 15 minuter medan limporna ska gräddas i ungefär 30 minuter.

Flitig måndag

Känner mig riktigt duktig! Sov som en stock inatt och sov alldeles lagom länge vilket resulterar i en pigg och glad Ida! Började dagen med att gå till stallet där jag mockade ur boxen, tog bort tråden i hagen som hästarna hade lyckats få ner och så tog jag även med kameran och knäppte några bilder på sötnosarna. Var på tok för länge sedan det hände!
 
Här hemma har jag också lyckats göra en hel del. Bakade när jag kom hem och därefter bev det städning av både rum och garderob. Slängde även igång en maskin tvätt som jag snart ska hänga. Allting tar sin lilla tid men det är skönt att beta av att-göra-listan!
 

min kompis jag hittade i hagen

En lördagkväll i Malmö

Ikväll var det nog den bästa kvällen här i Malmö. Fina vänner, lördagkväll och just i Malmö också dessutom - kan det bli bättre? Började med att dricka uppe på hotellrummet för att sedan bege oss vidare mot ryttarfesten. Dock så var det en väldigt torr och stel föreställning som även tog slut vid elva, så då började våra smått tagna ben att knalla mot hotellet. Under tiden vi gick så bestämde jag och Katja oss för att gå in till Malmö istället och kolla runt. Började med att vi försökte komma in på en nattklubb men eftersom Katja bara är 16 gick inte det något bra, vakterna var med andra ord inte så lättlurade (dock väldigt snygga! ;)). Istället tyckte två grabbs att vi skulle med dom till ett uteställe, och hör och häpna så kom vi in utan problem! Så där satt vi och hade en väldigt rolig och trevlig kväll! Malmöbor är ändå väldigt bra har jag konstaterat! :)
 

Terrängen i Malmö

Då var årets terrängtittande i Malmö avklard! Väldigt duktiga ryttare har idag lotsat runt sina fantastiskt fina och modiga hästar på båda en 2* och 3* bana. Det blev ett ordentligt otäckt fall under dagen (som vi såklart lyckades att se..) där hästen missförstod hindret, for rätt in med halsen mot en stock och sedan föll den ner i graven som var framför hindret (hindret som är längst ner på bilden). Hur det slutade med den hästen vet jag inte, men med tanke på att den låg helt orörlig i graven omkring 20 minuter skuolle jag inte tro att den klarade sg. Ryttaren däremot klarade sig utan några skador men han såg rejält chockad och förstörd ut, usch för att vara med om en sådan olycka..!
 
 
 

Antingen eller!

Det nyttiga alternativet till godis samt det goda alternativet istället för bär!
 


Terrängdagen är här!

Nu sitter vi bänkade, redo att kolla terräng en hel dag. Vädret är verkligen med oss, strålande sol och nästan helt vindstilla vilket är väldigt skönt! Om 7 minuter flyger det första ekipaget iväg och så kommer det hålla på fram till klockan tre i eftermiddag!
 

Min kropp orkar inte

Detta är fjärde gången jag vaknar inatt. Förkyld som ett as, slem i halsen och inflammation i ögat, skulle inte heller förvåna mig om jag hade feber också. Skit med! Har varit sjuk i över två veckor nu, när har det tänkt att vända egentligen?!

Orolig matte hoppas!

Usch jag är livrädd för hur det egentligen är med min häst. Ligger just nu på hotellrummet och tankarna for iväg till henne. Jag vill ju så gärna in med henne, röntga både rygg och ben men inte kan jag åka någon stans på grund av Totte. Jag hoppas Bitte har något vettigt att säga och ge mig något positivt på tisdag, vill verkligen att hon bara ska bli bra! Vill att vi ska komma igång så vi kan ge oss ut på tävlingsbanorna så jag kan visa upp min fin häst! Jag tycker snart att det är min tur att ha lite roligt och komma igång med tanke på allt jag har gått igenom..
 

Den behövliga vilan

Ellinor och jag har precis tagit oss en power nap. Är dyngförkyld och mitt ena öga har åkt på någon inflammation vilket är mindre party så vi får se om vi orkar bege oss ut ikväll. Just nu är jag i alla fall svin hungrig, men eftersom Ellinor fortfarande ligger och snarkar ska jag väl vänta tills hon vaknar. Latmask...
 

Stek!

Vädret är fortfarande på topp och solen har visat sig hela dagen! Vi valde att slå oss ner vid stranden och sola efter dressyren och det är riktigt skönt! Fläktar från havet samtidigt som solen värmer vilket är en perfekt blandning!!
 

Dag två i Malmö

Att vara i Malmö igen känns faktiskt riktigt bra! Vi var ute en sväng igår på kvällen och kollade runt lite. För att vara en stor stad så var det väldigt lugnt, men är väl inte så många som är ute en onsdag antar jag.
Nu sitter vi bänkade och kollar dressyr. Solen skiner och vädret är verkligen med oss än så länge så det är riktigt skönt!!
 

Jobbiga människa

Att åka tåg är ändå ganska så bekvämt, men att höra han bredvid diskutera om vad den hans sambo eller vad det är ska skriva i sina sms är ganska så irriterande. Kan hon inte svara på sms.et själv tro? Tydligen inte..
Vi är i alla fall framme i Malmö om 1,5 timme och då blir det direkt att gå och checka in på hotellet och sedan äta!!

Malmö här kommer vi!

Nu är jag och Ellinor äntligen på väg till Malmö! Regnet öser bokstavligen ner så känns lite sisådär, men kollar man hur vädret är i Malmö blir man lite gladare :)
 

Veterinärringande

Nu har jag ringt både Åsa Frykman och Knut Bakke men ingen av dom svarar. Jag som har sån telefonskräck och verkligen måste förbereda mig hehe! Jag lämnade ett meddelande till Bakke men Åsa ska jag ringa igen i eftermiddag och se om hon svarar. Vill få en tid och ett slut på detta stora frågetecken min häst ger mig!
 

10 månader

Det har gått så himla fort! Känns verkligen inte som om det var hela 10 månader sedan du försvann! Jag saknar dig min älskade häst, du kommer alltid att ha den största platsen i mitt hjärta! <3
 

När en vän sviker...

..varför kan inte lika gärna fler svika då? Kvällen igår bestod av tre svek av fyra vänner och det är verkligen inte okej. Trots detta blev det ändå en helt okej kväll tack vare min fina Ellinor och pojkarna från Linghem!

Sista jobbarnatten

Inatt är det den sista natten jag jobbar detta sommarlov och även sista dagen jag jobbat över huvud taget för i sommar. Känns faktiskt helt okej, ska bli väldigt skönt med lite ledigt och framförallt att kunna sova HELA natten utan att klockan ringer. Tror min kropp kommer uppskatta det väldigt mycket! Sen kommer ju det träliga med att det är lördag och då lyckas ju alltid Corren med att vara försenad! Är just nu en prognos på att den är 22 min försenad, men eftersom det är en prognos kan detta ändras. Om en kvart kan prognosen ligga på 60 min osv... Sena eviga väntan, men får hela tiden tänka på att det är sista natten!! :)
 

Årets mål

Efter att jag tog bort min häst den 5:e oktober förra året så har min kropp sprungit iväg. Jag har gått alldeles för mycket i vikt och dom kilona mår jag dåligt över. Att försöka fokusera på att äta rätt och träna när man INTE kan göra det man brinner mest för är svårt. Jag får inte göra något roligt på dagarna som väger upp det tråkiga, för inte tycker jag det är speciellt roligt att springa, cykla eller utföra någon annan form utav träning. Jag saknar att rida regelbundet, att åka iväg på träningar och famförallt saknar jag tävlingarna! Jag hoppas att jag, i början av nästa år, kan komma igång med allt detta!
 
Men mitt mål tills nästa år är faktiskt att lyckas gå ner dom här kilona jag har gått upp. Egentligen är det inte speciellt svårt, det är ändå bara två saker jag ska tänka på - ät rätt och träna. Dock så är dessa två saker ganska stora och svåra, det gäller att man har viljan och tiden för att det ska lyckas. Jag hoppas verkligen jag har det...