Lite förtidsplanering

Dags att inta sängen känner jag efter att ha varit vaken i 17,5 timme! Imorgon har jag en relativt lugn dag. Fyra måste som jag ska göra och sen får jag väl se vad som händer där emellan..
Så imorgon ska jag alltså;
  • Springa 6 km
  • Tömköra Sally
  • Tömköra/longera/gå promenad med Sess
  • Idrottsuppgiften
Se om jag lyckas göra dom fyra sakerna, borde jag göra! :)

God natt mina små vänner!


Det är nära nu!!

Men hon är envis med att hålla kvar "den" inne i magen!!


En dag ska jag med försöka

men om jag lyckas är sånt som märks då!


Grön polla

Sessans sår under kotan har faktiskt läkt riktigt fint! Mycket är nog tack vare vädret eftersom hagarna inte har varit ett dugg leriga. Sen har ju jag även skiftat mellan veterinärens spray, "hundöronsalva", salicylsyrevaselin och dermo green så även det har förmodligen hjälp. Nu har hon bara några enstaka sårskorpor kvar så ge det kanske tio dagar så borde även dom vara borta :)


Dubbelridning!

Riddebuten på Sally gick jätte bra! Efter ett tiotal kosparkar gav hon upp och skötte sig helt perfekt. Testade även på att trava lite och även där skötte hon sig så det var kul. Kände mig lite stor bara men är ju van vid stora hästar :)

När Sally var klar blev det en skogstur på Malle tillsammans med Lina på Jojje. Märks faktiskt inte att Malle är 25 år! Pigg och glad ponke när han väl kom igång så var jätte skoj :)

Sally








Malle

Mot Ekeby!

Som ni kanske har förstått har jag både hunnit med att fixa stallet och varit uppe på ridskolan. Hjälpte väl inte till allt för mycket där uppe, var kallt så in i den! Nu har det i alla fall slutat snöa som tur är för snart ska jag till Lina och premiärrida Sally - kul kul! :)


Kallt som satan!

Känner att ridklubben prickade in precis rätt dag för arbetsdag..!

 


Väderguden..

Det sista rycket i mars eller?






Speedwayresultat!

Ni som inte vill veta hur Speedwayen gick ska inte läsa det här!

Morgonens Speedway slutade inte allt för bra för svenskarna. Antonio och Fredrick tog sig till semi men inte längre än så. Andreas vann första heatet sen vände hans tur och slutade på ynka 4 poäng, och den nya svensken Peter Ljung slutade också på 4 poäng.
Till final kom J. Hampel, J. Crump, N. Pedersen och G. Hancock och vann gjorde förra årets världmästare Greg Hancock!!

Heat ?: Etta - Tvåa - Trea - Fyra
Heat 1: T. Gollob - K. Bjerre - E. Sayfutdinov - J. Bunyan
Heat 2: A. Jonsson - B. Pedersen - N. Pedersen - C. Holder
Heat 3: A. Lindbäck - F. Lindgren - J. Hampel - P. Ljung
Heat 4: G. Hancock - J. Crump - C. Harris - H. Andersen
Heat 5: J. Crump - K. Bjerre - F. Lindgren - A. Jonsson
Heat 6: N. Pedersen - A. Lindbäck - H. Andersen - C. Harris
Heat 7: T. Gollob - G. Hancock - J. Hampel - B. Pedersen
Heat 8: C. Holder - E. Sayfutdinov - P. Ljung - J. Bunyan
Heat 9: J. Hampel - N. Pedersen - C. Holder - K. Bjerre
Heat 10: G. Hancock - P. Ljung - H. Andersen - A. Jonsson
Heat 11: T. Gollob - F. Lindgren - C. Harris - J. Bunyan
Heat 12: E. Sayfutdinov - A. Lindbäck - B. Pedersen - J. Crump
Heat 13: B. Pedersen - C. Harris - P. Ljung - K. Bjerre
Heat 14: J. Hampel - J. Crump - H. Andersen - J. Bunyan
Heat 15: A. Lindbäck - T. Gollob - A. Jonsson - C. Holder
Heat 16: G. Hancock - N. Pedersen - F. Lindgren - Emil Sayfutdinov
Heat 17: G. Hancock - A. Lindbäck - J. Bunyan - K. Bjerre
Heat 18: H. Andersen - F. Lindgren - B. Pedersen - C. Holder
Heat 19: T. Gollob - J. Crump - N. Pedersen - P. Ljung
Heat 20: J. Hampel - E. Sayfutdinov - C. Harris - A. Jonsson
SEMIFINAL!
Heat 21: J. Hampel - N. Pedersen - T. Gollob - E. Sayfutdinov
Heat 22: J. Crump - G. Hancock - A. Lindbäck - F. Lindgren
FINAL!
Vinnare: Greg Hancock
Tvåa: Jaroslaw Hampel
Trea: Nicki Pedersen
Fyra: Jason Crump

Speedwayuppdatering!

Det går helt okej för våra fyra svenskar! Två av dom är lite bättre, men man kan ju inte förvänta sig att alla fyra ska ligga på topp. Holder vet jag inte vad han håller på med, men inte har han fått till någon bra inställning eller något bra flyt.. Lilla bubben.. :)

 


Bara att kliva upp!

Bänkad framför soffan och här kommer jag att sitta fram till åtta!


Årets första GP!

Fick precis reda på att Speedwayen imorgon sänds live!! Så i stället för att se sammandraget som är 23:35 på lördagskvällen så ska hela familen upp och kolla på Speedwayen klockan 05:00!! Med andra ord borde jag gå och sova nu så jag orkar upp och hejja på de små liven..! Jippiyey!!






Gott blir det!

Jag ägnar min fredagskväll åt att baka! Lite vhockad faktiskt men har lovat att ha en lugn helg och vara hemma. Dock så började jag att klättra på väggarna vid sju för var så rastlöst så bestämde mig helt enkelt för att baka. Måste vara lite sysselsatt ju..


Presentation!

Jag har gjort det förut men jag gör det igen då jag vill att det första inlägget under kategorin "Isprinsessan" ska handla om just henne!

Isprinsessan
2007
Ehrenpreis - Landro L

Sessan som hon kallas är ett 5-årigt. Hon importerades från Tyskland när hon var 6 månader och har sedan dess bott i ett litet stall som ligger i Hogstad. Hon är i princip bara inriden i alla gångarter pga massa olika skäl så hon är alltså inget utbildad. När hon var 3 betäcktes hon och förra året kastade hon två små hingsföl. En liten tid efter "kastningen" betäcktes hon igen med hingsten Highcruiser så den 23 maj kommer det förmodligen att pluppa ur en liten gullig krabat. Vi köpte alltså en dräcktig polle vilket inte ingick i vår plan från början men så kan det bli. Jag vet att det låter väldigt konstigt i vissas öron, men det finns många baktankar i detta.

När hon kom (den 18 November 2011) red jag henne lite försiktigt. I början var det mycket nytt för henne och mycket som hon inte förstod, det tog även ett tag för mig innan jag förstod mig på hur hon fungerade. Vi utvecklades för varje dag som gick då hon i början ställde sig upp och protesterade ganska mycket. Jag red henne fram till mitten av januari ungefär, och att jag slutade rida henne då var för att hon betedde sig dumt och även farligt. Det berodde troligtvis på dräktigheten så i stället för att bråka med henne och tvinga henne till något så beslutade jag mig för att inte rida henne mer. Jag började i stället att jobba henne från backen - longerade och tömkörde. Det fungerade riktigt bra och hon var väldigt positiv till det.

I nuläget så har hennes förtroende växt för mig och även mitt för henne. Hon har börjat lita mer och mer på mig och småsaker som hon blev alldeles upprörd för i början reagerar hon inte ens för längre. Jag har jobbat mycket med att bandet mellan oss ska bli så bra som möjligt, och det går bara framåt och framåt. Jag jobbar inte så mycket med longeringen och tömkörningen längre, kan bli någon enstaka gång. I stället går jag små promenader med henne och pysslar om henne :)


Första gången i ridhus och första gången jag testar att galoppera på henne..


Svar på kommentar; Nystart!

Hej Idag,

På vilket sätt kände du dig kvävd? Hur menar du att du inte kunde skriva vad du ville??
Bara undra för jag tyckte bloggen va så bra:)

Mvh Emma

Svar;
Ja, Idag kan man ju också skriva om man tycker det är roligt! :)

Jag kände att bloggen mer var riktad mot hästar, alltså att jag inte kunde skriva vad jag tyckte och tänkte ibland. På min förra blogg kunde jag slänga in ett inlägg om vad jag tänkte just då och om allt som for omkring i huvudet på mig. När jag sedan bytte blogg så blev det lite black-out och jag började bara att skriva om vad jag gjorde om dagarna vilket inte är det roligaste att läsa om i längden. Jag tycker om att göra inlägg om tankar och funderingar, och visst kunde jag göra det på Equestic men det kändes fel på något vis..

Kul att du tyckte bloggen var bra!! :)

Kram!

Tjockis på promenad

På promenad med min fina polla. Både hon och jag behöver det, har nämligen träningsvärk i benen sen gårdagens springtur. Det är även bra för Sess så hon får röra lite på sig men tempot är inte det jämnaste om man säger så. Antingen kliver hon på jätte bra eller så tar det tvärstopp.. Men men, framåt kommer vi!


I väntan på hjälp..

Och Lydia slänger in en hälsning med :)


Varje minut spelar roll

Och där gick min moppe sönder, lilla bubben då. Tur mamma börjar sent så hon kunde hämta mig, dock var vi 1 minut sena så missade tåget precis. Får alltså sitta på stationen en halvtimme nu och vänta på nästa tåg..


Nystart!

Gör en nystart med bloggningen. Den bloggen jag hade tillsammans med Caroline ska jag förmodligen inte blogga så mycket mer på. Den största orsaken är för att jag kände mig lite kvävd där. Inte för att jag var det på något sätt men kände att jag inte kunde skriva om precis vad som helst eller bara slänga in ett inlägg för att jag kände för det.
Bloggen jag hade innan det kände jag inte för att återuppta, men jag vill heller inte ta bort den då bloggens innehåll är ganska viktigt och roligt för mig själv..

Detta var en snabb förklaring och ett snabbt inlägg, och självklart är det bara början!