Flera månader sedan

Efter att inte ha träffat mina underbara grannar på flera månader bestämde jag mig för att gå upp dit idag. Var så kul att få träffa dom och hundarna igen! Blev att sitta och prata med ett tag och sedan ut och busa i snön med voffarna ett tag. Mys! <3
 
 
 
 

Catago

Sitter här och kollar runt på olika hästsidor. Ända sedan jag såg Catago-skydden i Ullared har jag blivit lite sugen på dom, men man kan säga att prisklassen på skydden är väldigt stor om man jämför med där nere. I Ullared kostar skydden 429:-. Hade de funnits i storlek full hade jag köpt dem, men nu fanns det bara vita kvar i storlek cob tyvärr. Kollar jag på olika hemsidor kostar skydden allt från 769:- till 989:-. Ganska sjukt att det kan skilja sig så mycket i pris!
 

Is my Bitch back?

Firade julafton på pollans rygg unden dagen. En liten bitch är vad hon är! Hon var superfin när hon väl skötte sig, men vände på tre olika ställen och skulle bråka. Hon har i alla fall blivit lättare att övertala än vad hon var i höstas men tråkigt att hon ska hålla på så där. Blev i vilket fall en lugn tur på 40 minuter. Fyra små travsträckor blev det och hon känns så himla fin! Pluttiskrutti <3
 

Ullared!

Dagen före julafton bestod av en Ullaredstripp med 2 fulla bilar! Hittade massa smått och gott samtidigt som jag kom på att jag glömde köpa en hel del som jag hade planerat. Men kommer fler tillfällen.. Köpte ändå saker för mer än vad som var tänkt och när man väl ska betala så tappar man ju alltid hakan. Vilket absolut inte förvånar mig, är ju Ullared jag skriver om.. Kul var det i alla fall! :)

Tomtehästar och plastig knäck

Det blev en eftermiddag med Carro, hennes pollar samt ett misslyckat försök till att göra knäck! Plast smälter nämligen och Carro är inte speciellt pricksäker...
 














Friskförklarad

Denna dag kunde inte börja på ett bättre sätt. Åkte iväg vid halv nio till kliniken med Sessan där jag först fick gå fram och tillbaka i löpargången för att sedan även springa en vända. Därefter gav vi oss ut till ridhuset och longerade i båda varven för att sedan få klartecken att ingen hälta finns kvar! Så himla underbart skönt! Var alltså bara att åka hem efter det. Att vi inte kollade hur hon reagerade vid böjprov var för att hon inte har regerat på det de sista två gångerna, så därför tyckte vi det var onödigt.
 
Firade tillsammans med min friska polla genom en promenad. Tog på tömkörningsutrustningen på Prinsessan och sedan gick vi en tur i skogen. Känner att nu är ett problem borta från mitt liv i alla fall!
 
 
 

Dubbelt avslut kanske man kan kalla det

Idag har det varit både sista dagen i skolan innan jullovet samt sista dagen på posten som julkortsorterare. Kommer verkligen sakna att jobba då jag trivs jättebra med det, men får se det positivt med att jag hinner med pollarna efter skolan framöver när jag inte längre jobbar. Nu har jag även jullovet på mig att få struktur på allt igen. Ha en hel del skolarbete att göra, sen ska jag börja komma igång med Sessan är tanken. För henne blir det sista återbesöket på kliniken imorgon vad dem än säger. Jag tror nämligen inte det sitter i lederna längre utan att ojämnheten är en rörelsestörning som kommer från bäckenet och som kan tränas bort samt att jag ska ta ut Jenny (en legitimerad sjukgymnast för hästar) en gång i månaden. Detta ska förhoppningsvis få henne helt återställd. Så jag hoppas på detta nu! :)


Sista julkortsveckan påbörjad

Har varit fullt upp de här dagarna. Jobbat på posten och kommit hem vid åtta på kvällarna och då har ingen ork funnits till att blogga. Detta har medfört att både skolan och hästarna har kommit i andra hand. Har dåligt samvete över hästarna, men skolan kommer jag alltid ifatt med förr eller senare. Ska fortsätta jobba även denna vecka fram till torsdag sen blir det att ta tag i livet och få lite struktur på allting. Känner att allt är en stor röra..
 

Den 13 december

Denna dag började med lucia som jag i stort sett struntade i. Att kolla på när några går fram på scenen, sjunger några sånger och sen sakta går ut igen är inte riktigt så underhållande enligt mig. I stället satte jag mig med min älskade mattebok och repeterade lite för att försöka mig på ett mvg på provet i eftermiddag.
Har även hunnit med en kort kemilektion där jag i stort sett inte gjorde någonting. Fick jobba med hemprovet men det ligger hemma och inte heller kan jag jobba på lektionerna då jag hatar när det finns folk runt omkring mig. Har även blivit en sväng till Cloetta. Mammas jobb säljer choklad så idag passade jag på att storhandla. Choklad för 1134 kronor, inte illa va?  
 
Nu ska jag ha provet om 50 minuter och sedan blir det att ta bilen direkt till posten och sortera julkort!
 

Håll ut till påsk

Årets första julkort är sorterade! Blir att jobba torsdag, fredag, söndag, måndag och tisdag eftermiddag också. Tänk att jobba kan vara så kul..? Verkligen längtar tills skolan slutar och hoppas på att jag får ett jobb direkt..!
 

En skolfri onsdag

Ingen skola idag vilket innebär att man hinner med en hel del annat. Rummet är städat och samhällskunskapen är inlämnad och klar! Skönt att bli av med den uppgiften då den inte var allt för trevlig.
 
Nu blir det iväg till pollarna. Först häst nummer ett och sedan häst nummer två som jag inte varit hos på jätte länge. Lille ponken.. Därefter blir det att jobba på posten och sortera julkort till klockan sju ikväll! That's my day!
 

Bebbar






Blev full gymnasiegång

Nu är det klart. Bytt Kemi B mot praktik istället vilket känns så himla skönt. Efter påsk hade jag bara haft Kemi B, men då jag hatar kemi, läraren inte är av min smak och så vantrivs jag i denna skola, så hade jag två alternativ. Antingen hoppa av kemi B och skita i skolan efter påsk. Alltså få alla bidra indragna och jag skulle inte få ett fullständigt betygsdokument. Det andra alternativet var att hoppa av Kemi B och hitta en praktikkurs att ersätta det med. Tur så fanns det ett sådant alternativ som kunde ersätta Kemi B. Så efter påsk ska jag ha 100 timmars praktik, får behålla alla bidrag och jag tar studenten med ett samlat betygsdokument. Wihuu!
 

Jennys besök hos olycksfågeln

En sned och stel häst är vad jag har, men Jenny lyckades i vilket fall att få igenom en del. Fram till att vi ska in med henne igen den 21 december så ska jag jobba henne ute i skogen i skritt och långsam trav/galopp för att stärka henne. Böja nacken och skänkelvikningar är väldigt nyttigt, men viktgt att allt ska ske i balans. Hoppas att fredagen blir sista besöket på kliniken och att vi sedan kan fokusera på att jag ska fortsätta stärka henne väldigt sakta och att Jenny kommer en gång i månaden.
 

Innan-lov-spurten

Känner mig lite smått knäckt. Alldeles för mycket i skolan nu innan jullovet, precis som vanligt innan lov. Lärarna får någon snilleblixt och ger oss någonting i alla kurser i princip samtidigt. Vi har en religions- och naturkunskapsuppgift som ska lämnas in, hemprov i samhäll och kemi, prov i svenska, matte och estetisk verksamhet samt ett labbprov i kemin. Hejsan tjena och hans moster känner jag bara. Vart ska man börja i detta kaos av skolarbeten?
 

Kall fridfull morgon

Att börja dagen på hästryggen är nog bland det bästa som finns. Och inte tala om när man rider så sällan som jag gör nu för tiden så är det verkligen en höjdpunkt. I eftermiddag kommer Jenny och ska kolla igenom Sessan eftersom hon har vad vi tror är en rörelsestörning. Så hon ska känna, klämma och knäcka pollan. Hoppas på lite positiva vibbar!
 

Hemsk!

Så skulle man kunna beskriva min start på denna dag...
 
Började klockan fyra med att min hosta väckte mig och att jag hade grymt ont i magen så gick och tog en ipren. Sen kunde jag inte somna om så drog på ett avsnitt av Grey's Anatomy.
Vid sex åkte jag iväg till skolan för att jobba. Fattar faktiskt inte hur jag kom dit, var så himla trött. Ögonlocken kändes som två tegelstenar. Sen ska så klart korna krångla med mig. En kojäkel går fel så blev kaos i gropen. Höll på att sluta med att en ko ramla ner i gropen. Tur Krister kom i sista sekund eftersom jag var så panikslagen att jag bara stod och tjöt. De kom ut i alla fall, den ena med blod på samtliga ben.. Lilla gumman. Fattar faktiskt inte varför ALLT händer mig? Ska bli spännande och se vad som kommer att hända i eftermiddag...
 

Kroppen är inte med mig

En heldag med jobb på skolan. Kan säga att det kändes som om allt gick i slow motion. Orkar inget känns det som. Vill bara bli frisk från denna förkylning som gör att mina ögon rinner, huvudet värker, näsan är helt igentäppt och att jag knappt kan svälja. Men det är ju vinter så det ingår ju vid denna årstid.
 
Passade på att ta lie kort på lunchen då jag måste ha minst 10 kort tagna på skolans område i den estetiska verksamheten. Har inte bestämt än vilka bilder jag ska ha för måste ju ha ett tema och budskap med varenda bild..
 















X antal formar

Är det december så är det alltså snart jul, och det är då man ska göra knäck, baka lussekatter och massa annat mys. Tog tag i knäcken ikväll faktiskt. Pappa var iväg på julbord och mamma jobbade så fixade lite i min ensamhet. Gjorde två satser och resultatet blev väldigt mjuka knäck som nog föredrar att vara i frysen än i skafferiet för att man ska kunna få bort dem från formarna. Men goda blev dem, och det är väl huvudsaken?
 


 
 

Lunka på

Hon är bitchig
Hon är fantastisk
Hon är allt jag någonsin önskat mig och mycket mer
 
Hon har mitt hjärta
Hon har mitt förtroende
För hon är min Isprinsessa
 
Måtte hon vara frisk den 21! Känns som hon kommer att vara det för hon känns fin, även att vi bara skrittar. Fin och stel som en planka, det är min prinsessa det! <3
 

Så kort det går

Oj oj oj.. Såg att det var väldigt länge sedan jag bloggade, och alltså var det väldigt länge sedan jag skrev någonting om Sessan. Ska skriva så kortfattat som möjligt från det jag skrev sist till där vi är idag;
 
Sist skrev jag att jag tömkörde henne, väldigt försiktigt. Jag kom igång med henne och red henne i cirka en månads tid efter det. Det gick så himla bra och hon var verkligen super fin. Men innan jag satte igång att rida henne tog jag ut Jenny som är leg. sjukgymnast till häst, hund och människa. Sessan var väldigt stel och sen har även hennes bäcken blivit snett från transportolyckan. Detta går att få bort med hjälp av Jenny och att jag rider och stärker henne på rätt sätt. Efter att jag ridit henne en månad beslutade jag mig för att åka in med henne till kliniken och göra en ordentlig hältutredning för säkerhets skull då hon har känts lite ojämn hela tiden med ju mer jag red desto bättre blev hon.
 
Väl inne på kliniken konstaterades det att hon hade kot- och hovledsinflammation. Så hon har idag fått två behandlingar i kotan och tre i hovleden. I måndags var vi även inne igen för att hovslagaren på kliniken skulle sko henne på grund av hennes hovbensrotation samt att hon har blivit fel skodd (hon har gått omkring med "simfötter" enlig hovslagaren där haha). Dom var verkligen jätteduktiga!!
 
Så nu är jag igång och skrittar på henne vilket är så himla kul! Det sista besöket vi var på så gick hon fortfarande inte rent i vänster varv när man longerade. Men höger samt på rakt spår så syntes det ingenting, och inte heller reagerade hon vid böjprov. Så frågan är om hon verkligen är halt fortfarande eller om det är en rörelsestörning hon har? Jenny kommer igen på måndag i alla fall för att kolla över henne igen. Nu måtte min fina olycksfågel bli frisk!
 

Är detta en nystart?

Jag vet inte riktigt vad jag känner inför att börja blogga här igen. Jag vet inte om jag vill, har tid eller lust. Men det är är sånt som återstår att se...